عنوان 201500:تاریخ پیدایش وهابیت و برخورد جامعه اهل سنت با این پدیده است + تکفيري ها چه کساني هستند؟
تاریخ پیدایش وهابیت و برخورد جامعه اهل سنت با این پدیده است.
یكی از نكاتی كه در رابطه با هر یك از فِرَق اسلامی باید مورد بحث و بررسی دقیق قرار بگیرد، تاریخ و انگیزه پیدایش آن فرقه است.
طبق روایت نبی مكرم (صلی الله علیه و آله) كه فرمودند:
تفترق أمتی علی ثلاث و سبعین فرقة، كلها فی النار إلا فرقة واحدة.
أمت من به 73 فرقه متفرق خواهند شد و جز یك فرقه، تمام آن فِرَق، اهل آتش هستند.
میزان الاعتدال للذهبی، ج2، ص430ـ لسان المیزان لإبن حجر، ج3، ص291 ـ تفسیر الرازی، ج1، ص3 ـ تفسیر ابن كثیر، ج2، ص482 ـ الكامل لعبد الله بن عدی، ج6، ص166
ظاهر قضیه این است كه نبی مكرم (صلی الله علیه و آله) آینده را میدید و با علوم برگرفته از وحی، جامعه اسلامی را اینچنین ترسیم میكند. نكته جالب اینجاست كه فِرَق اسلامی مختلف، هر یك مدعی هستند كه آنان فرقه ناجیه هستند و دیگر فِرَق، باطل هستند. اشاعره میگویند ما به حق هستیم و معتزله و ماتریدیه و اباضیه و سایر فِرَق، همه بر باطل هستند. معتزله میگویند كه ما به حق هستیم و دیگر فِرَق، باطل هستند.
در میان فِرَق فقهی، همچنین ادعایی نبوده است. چون گرایشهای فقهی ـ مانند حنفی و حنبلی و مالكی و شافعی و غیره ـ ، در محدوده مسائل اعتقادی، اظهار نظری ندارند و هر یك از این منتسبین به فِرَق فقهی، از پایگاه انتسابشان به فرقه كلامی سخن میگویند. یعنی الان در داخل كشور جمهوری اسلامی، در شرق كشور، از نظر فقهی، أكثریت با أحناف است، ولی در گرایش كلامی، ماتریدی هستند. در غرب كشور، از نظر فقهی، شافعی هستند، ولی در گرایش كلامی، عمدتا أشعری هستند. حتی صوفیهایی كه در میان اهل سنت داخل كشور داریم، در شرق كشور، فرقه نقشبندیه حضور فعالی دارد و درغرب كشور، قادریه. لذا، شناختن این گرایشهای كلامی و فقهی و رشتههای تصوّف، برای ما كه میخواهیم در رابطه با فِرَق بحث كنیم، از ضروریات است.
آنچه كه ضرورت دارد روی آن تحقیق عمیق بكنیم، پیدایش فرقههای اسلامی و تاریخ پیدایش آنهاست.
در رابطه با وهابیت، عزیزان مستحضر هستند كه امروز كشور عربستان سعودی، فعلا مهد تبلیغ فرقه وهابیت است. یعنی تمام وهابیان سراسر جهان، خود را منتسب به وهابیت عربستان سعودی و الهام گیرنده از تبلیغات و مروّج مبانی اعتقادی و فكری آنها هستند و وهابیت امروز هم عمدتا منتسب به محمد بن عبد الوهاب هستند. اشتهارشان به وهابیت، به خاطر همان انتساب به محمد بن عبد الوهاب است.
محمد بن عبد الوهاب ـ متوفای 1205 یا 1204 هجری ـ عمده تفكراتش را در سال 1150 و اندی آغاز كرد و اولین حكومت سیاسیاش را در سال 1157 هجری در منطقه نجد در حومه ریاض پایهریزی كرد و پیمان نظامی و فرهنگی با محمد سعود ـ جدّ اعلای ملك فهد و ملك عبدالله ـ بست و به كمك مستشاران نظامی بریتانیا، این فرقه و تفكر وهابیت را گسترش داد. این كشت و كشتار و حملههایی كه به كشورهای همسایه داشتند، دولت عثمانی را عصبانی كرد و نامه شدید اللحنی به كشور مصر نوشت و لشكر مفصلی وارد عربستان سعودی كرد و در سال 1234 هجری، پرونده دولت وهابیت بسته شد و سرانشان اعدام شدند و عدهای هم زندگی مخفیانهای داشتند و به كشورهای همسایه پناهنده شدند و یكی از آنها عبد العزیز ـ پدر ملك فهد ـ بود كه از كویت قیام كرد و با 20 سال مبارزه، در سال 1341 و 1342، دولت عربستان سعودی را دوباره تشكیل داد. الان هم آل سعود، به او منتسب هستند. این وضع كنونی وهابیت است.
اما تاریخ وهابیت را نمیشود به یكی دو قرن قبل بسنده كرد و یا ریشه وهابیت را نمیشود در مبانی فكری محمد بن عبد الوهاب جستجو كرد. بلكه باید مقداری تاریخ را ورق بزنیم و به عقب برگردیم. میبینیم كه محمد بن عبد الوهاب اگر در مسائل سیاسی و كشتار مسلمانان با محمد بن سعود و با جاسوسان انگلستان همدست بود، ولی از نظری مبانی فكری و اعتقادی، مروّج تفكرات ابنتیمیه ـ متوفای 728 هجری، اهل حرّان از اطراف دمشق سوریه ـ بود. تاریخ ابنتیمیه را كه مطالعه میكنیم، باز میبینیم كه ابنتیمیه، مبتكر این تفكر باطل ضد قرآنی و ضد اسلامی نبوده است و برای اولین بار در جامعه اسلامی، این مبانی فكری را ارائه نداد. گرچه خیلی از دانشمندان و اساتید ما، بر این باور هستند كه مؤسس اولیه و بنیانگذار فكری وهابیت، ابنتیمیه بوده است، ولی بنده عقیدهام كاملا بر خلاف این بزرگواران است.
اگر تاریخ را خوب مطالعه كنیم، میبینیم كه ابنتیمیه نبود كه برای اولین بار این تفكر را مثل حرمت زیارت قبور و حرمت زیارت قبر نبی مكرم (صلی الله علیه و آله) و حرمت توسل و شفاعت و بناء قبور و ...، مطرح كرد. از شخصیتهای علمی حنابله، شاید دو سه قرن قبل از ابنتیمیه، همین تفكر را داشتند. مثلا شما تاریخ ابن بُطّه ـ از علمای بزرگ حنبلی و متوفای 387 هجری ـ را ببینید، همین مباحث را مطرح كرده است؛ حتی سفر برای زیارت قبر نبی مكرم (صلی الله علیه و آله) را سفر معصیت شمرده است و طبق نظر ایشان، نماز در این سفر، تمام است نه قصر، چون سفر معصیت است. باز هم اگر تاریخ را ورق بزنیم، میبینیم كه قبل از ابن بُطّه، حسن بن علی بربهاری ـ از شخصیتهای حنبلی و متوفای 329 هجری ـ ، این مسئله را قبل از ابنتیمیه و محمد بن عبد الوهاب و ابن بُطّه مطرح كرده است. حتی این وقاحت را پیش برده و میگوید:
نه تنها هر گونه مراسم عزاداری برای اهل بیت (علیهم السلام) حرام است، بلكه كسانی كه اقامه ماتم برای اهل بیت (علیهم السلام) میكنند و نوحهسرائی میكنند، قتلشان واجب است.
پس قضیه پیدایش وهابیت و این تفكر ضد اهل بیت (علیهم السلام)، مربوط به ابنتیمیه نیست. اگر بخواهیم بسنده كنیم و در همانجا مسئله را محور قرار بدهیم، ظاهرا با حقائق تاریخی تطبیق نمیكند.
باز هم مقداری تاریخ را ورق میزنیم و به عقب برمیگردیم و میبینیم كه قبل از بربهاری، حجاج بن یوسف ثقفی ـ متوفای 95 هجری و بزرگ جنایتكار تاریخ اسلام ـ است. بطوریكه عمر بن عبد العزیز میگوید:
اگر فردای قیامت، تمام ملتها و أمتها، جنایتكارترین فردشان را در یك كفّه قرار بدهند و ما هم حجاج را در یك كفّه دیگر، كفّه ما سنگینتر خواهد شد.
این تفكری كه وهابیت امروز دارند، همین تفكر را با یك محدوده كوچك، ایشان در همان قرن اول و دوم هجری مطرح میكند. وقتی به مدینه منوره میآید و میبیند كه عدهای از مسلمانانِ شیفته نبی مكرم (صلی الله علیه و آله و سلم)، در اطراف قبر مطهر نبی مكرم (صلی الله علیه و آله) همانند پروانه دور شمع میچرخند و به قبر مطهر آن نازنینْ وجود و أشرف كائنات، ابراز علاقه و اظهار عشق میكنند، با صدای بلند میگوید: نمیكنند؟!
شرح نهج البلاغة لإبن أبی الحدید، ج15، ص242
این همان تفكری است كه اگر كنار قبر نبی مكرم (صلی الله علیه و آله) مشرف شوید، میبینید كه برای وهابیت، حضور مسلمانان در كنار قبر نبی مكرم (صلی الله علیه و آله) و اظهار عشق و علاقهشان قابل تحمل نیست و كسی ـ از شیعه، سنی، حنفی، مالكی و حتی حنبلی ـ جرأت نمیكند از ترس وهابیت، دست به طرف ضریح مطهر نبی مكرم (صلی الله علیه و آله) دراز كند. اینها عشق دارند كه در كنار قبر نبی مكرم (صلی الله علیه و آله و سلم)، با تمام وجود، علاقه و محبت و ارادت خود را نسبت به نبی مكرم (صلی الله علیه و آله) ابراز كنند. ولی به مجرد این كه دست دراز كنند، با شلاقهای آنچنانی عوامل وهابیت مواجه هستند. این همان تفكر دیروز حجاج است.
باز مقداری تاریخ را ورق بزنید. میبینید كه مروان بن حكم ـ متوفای 61 هجری ـ وقتی میبیند مردم روی قبر نبی مكرم (صلی الله علیه و آله) افتادهاند و روی همان خاكها، اظهار عشق و ارادت میكنند، برایش قابل تحمل نیست و گردن یكی از آنها را میگیرد و محكم فشار میدهد و میگوید:
أ تعلم ما تصنع؟ ... فإذن هو ابو ایوب الأنصاری.
آیا میدانی چه میكنی؟ او ابو ایوب انصاری بود و به مروان نگاه میكند و میگوید از نبی مكرم (صلی الله علیه و آله) شنیدم كه فرمود: اگر افراد صالح و شایسته در مسند امور قرار گرفتند، غصه ندارد؛ غصه، روزی است كه افراد نا صالحی در مسند امور اسلامی قرار بگیرند.
یعنی ما باید برای اسلام گریه كنیم كه همچنین توئی و آدمهای نالایقی در رأس امور جامعه اسلامی قرار گرفتهاند.
شما بیائید همین یك تكه از تاریخ را كه برای ما مانده با وهابیت امروز مقایسه كنید.
باز هم اگر تاریخ را ورق بزنید و به عقب برگردید، میبینید كه مبتكر این تفكر باطل، نه حجاج است و نه مروان. میبینید كه همین تفكر ضد اهل بیت (علیهم السلام)، از زبان یزید ـ جرثومه فساد و مایه ننگ اسلام ـ در میآید و وقتی چشم نحسش به سر امام حسین (علیه السلام) میافتد، میگوید:
لیت أشیاخی ببدر شهدوا جزع الخزرج من وقع الأسل
فأهلوا واستهلوا فرحا ثم قالوا یا یزید لا تسل
لعبت هاشم بالملك فلا خبر جاء ولا وحى نزل
ایكاش اجداد من كه در بدر و احد كشته شدند، بودند و میگفتند كه دستت درد نكند ای یزید، خوب انتقام ما را گرفتی.
تاریخ الطبری، ج8، ص188
******************************************************************************
تکفيري ها چه کساني هستند ؟
در حال حاضر يکي از عوامل مهم فتنه گري در منطقه جريان سلفي تکفيري است که در لباس دفاع از سنت، عملا در مسير منافع غربيان گام برمي دارد. در حضور اين افراد در محافل و جوامع و انتشار آثار و فرآورده هاي فرهنگي آن در برخي از مراکز، باعث جلب توجه برخي از جوانان پرشور که از اقدامات سرکوبگرانه اشغالگران به ستوه آمده اند، شده است.
سير تحول سلفيها روايات خود را مستقيما از احمد بن حنبل (متولد 241)، احمد بن تيميه (متولد 728)، ابن القيم الجوزيه(متولد 751) و محمد بن عبدالوهاب تميمي نجدي (متولد 1115-1206) ميگيرند. سلفيه بعد از محمد بن عبدالوهاب به صورت يک شکل و ساختار سياسي درآمد و هم پيماني وي با محمد بن سعود پايه گذار حاکميت آل سعود در عربستان به اين روند تسريع بخشيد. پيوند ميان علما و حاکمان سعودي گرچه دچار تغيير و تحول شده است و شيوخ وهابي از برخي اختيارات خود از جمله بازداشت و امر قضا بازماندند اما در عين حال هنوز هم از وضعيت و جايگاه خوبي در نظام سياسي سعودي برخوردار هستند. علاوه بر سرزمين حجاز، مصر نيز از تغيير و تحولات عقيدتي برکنار نماند و سلفي هاي اين کشور با اقدامات و فعاليتهاي حسن البناء و جنبش اخوان المسلمين، سير جديد ي در آموزه هاي عقيدتي اهل سنت تجربه کردند و باب هاي جديدي براي اين گروه جهت گشودن روزنههاي محدود اجتهاد باز شد. اما با مرگ زودهنگام حسن البناء جنبش اخوان المسلمين تحت تأثير انديشههاي دو شخصيت، به نامهاي ابوالاعلي مودودي و سيد قطب قرار گرفت و آنها ضمن تثبيت روش پاي بندي به متون ديني بر اساس ديدگاه هاي خاص فقهي خود، ديدگاه تکفير را پي ريزي کردند.
سيد قطب که تحت تأثير انديشه هاي ابن قيم جوزي در خصوص رفتار با اهل کتاب بود اين اعتقاد را داشت که اهل کتاب تا زماني که جزيه پرداخت مي کنند مي توانند در سرزمين هاي اسلامي با آرامش زندگي کنند در غير اين صورت مسلمانان بايد با آنان به جهاد بپردازند. حمايت عربستان و کشورهاي حاشيه اي خليج فارس هماهنگي فراواني ميان سلفيون سنتي و جنبش اخوانالمسلمين ايجاد کرد. از سويي ديگر ديدگاه ضد سوسياليسم سلفيون جديد به خصوص در جريان جنگهاي نيروهاي جهاد افغانستان با شوروي مورد توجه شيوخ وهابي عربستان قرار گرفت.
رشد جريان تکفيري در نهايت سلفيه با اعلام تشکيل جبهه جهاني اسلام براي جهاد با يهوديان و صليبيها به رهبري بنلادن عربستاني و ظواهري مصري بيش از پيش توجه به گرايشهاي مبارزاتي را مورد توجه خود قرار داد. بي ترديد حادثه 11 سپتامبر نقطه عطف در تاريخ تحولات معاصر است. جريان اسلام سلفي که بعد از عربستان سعودي در قالب جنگجويان طالباني ظاهر شده بود منافع بسياري از کشورهاي منطقه را به خطر انداخت.
قرائت خشن و متحجرانه از سنت نبوي و برداشت هاي ظاهري از آيات قرآن، طالبان را بر آن داشت که حتي براي مخالفان فکري و سياسي خود نيز تعيين تکليف کنند و رسالتي فراتر از قد و اندازه خود در نظر بگيرند. اين جريان فکري خود را در محدوده جغرافيايي افغانستان محدود نکرد بلکه براي خود مسئوليت اشاعه تعاليم اسلام مبتني بر قرائت سلفي به ساير کشورهاي منطقه را در نظر گرفته بود. اين گروه ضمن اختلاف نظر با ساير گروه هاي سني، سرسختانه نسبت به شيعيان کينه مي ورزيد و به همين خاطر به مراتب سياستي خشن در قبال آنان به کار برد. حوادث 11 سپتامبر باعث ارتقاي جايگاه راهبردي گروه هاي نظامي و شبه نظامي و محوريت قرار گرفتن تفکر القاعده شد. چنين پديده اي از زمان پيدايش، عمدتا از سوي تفکر استراتژيک کاخ سفيد مورد حمايت قرار گرفت اما بعدها با توجه به اصطکاک منافع آنان در منطقه، نزاعي عميق ميان آنان درگرفت و در نهايت باعث تهاجم نظامي آمريکا به افغانستان شد.
علاوهبر افغانستان، يکي ديگر از مراکز رشد سلفي گري، لبنان است. جريان سلفي شام در دمشق توسط ناصرالدين الالباني ظهور کرد. تفکر سلفي در اواخر دهه 50 توسط تعدادي از طلاب مراکز ديني عربستان به لبنان راه يافت. مهمترين اين افراد شيخ سالم الشهال و شيخ عبدالرزاق الزغبي بودند. اين دو نفر طرابلس را به مرکز گسترش و ترويج تفکر سلفي در تمام مناطق لبنان تبديل کردند. فعاليت سلفيها در لبنان از طرابلس شروع شد. از سال 1977 سلفيه به نحو چشمگيري توسط افرادي که محورشان شيخ سالم الشهال بود، فعال شد. در سال 1981 به صورت تشکيلات منظم و سازمان يافته، فعاليت خود را شروع و جمعيت نواه الجيش اسلامي را بنيان گذاري کردند. اين تشکيلات در کنار ساير تشکيلات و نيروهاي اسلامي سني که عرصه را تحت سيطره خود داشتند از جمله جنبش توحيد اسلامي يا جماعت اسلامي حضور کم رنگي داشتند. با فروپاشي جنبش توحيد اسلامي بعد از حوادث طرابلس در سال 1985 سلفي ها امکان توسعه و گسترش بيشتري يافتند و توانستند ويژگيهاي عقيدتي خود را به عنوان يک جماعت مستقل ابراز کنند. حضور آنان به طور متمرکز و قوي در طرابلس و برخي مناطق شمال از جمله عکار و الضنيه به چشم ميخورد. در کل، مناطق شمال به علت استقرار اکثر شخصيتها و موسسات سلفي لبناني براي سلفيها اهميت خاص دارد. همچنين حوادث سالهاي اخير که در اين مناطق بين دولت و سلفيها روي داده است مانند حوادث ظنيه، انفجار کليساها و حمله به منافع غربيها و غيره و به تبع آن تحولات و اقدامات امنيتي دستگاههاي دولتي، شمال را به پايگاه و مرکز تجمع سلفيها تبديل کرده است.
در اواسط دهه 90 جنبش سلفيه دستخوش بحرانها و حوادث تعيين کننده اي شد که به تضعيف فعاليت آن انجاميد. زيرا دستگاه امنيتي لبنان به علت بمب گذاريها و جنايات و ترورهايي که پيروان اين جنبش مرتکب ميشدند آنها را تحت فشار قرار داد. پس از وقوع حوادث 11 سپتامبر در سال 2001 فشارهاي امنيتي بر گروههاي سلفي تشديد شد. با بررسي پراکندکي جمعيت ها، مدارس و مراکز آموزشي و ديني سلفيه و نيز ساخت مساجدي در روستاهاي فقير و استفاده از اين مساجد براي تبليغ مذهب سلفيه ميتوان به روند گسترش چشمگير سلفيها در شمال لبنان پي برد. حجم رشد و گسترش سلفيه را در اين مناطق ميتوان با انجام مقايسههاي ساده دريافت. براي مثال از مجموع هفتاد مسجد در شهر طرابلس، 16 مسجد متعلق به سلفيها است در حالي که دارالافتاء با وجود انبوه امامان تابع خود فقط 13 مسجد و جنبش توحيد و جماعت هر يک فقط 7 مسجد را در اختيار دارند. در عکار حدود 210 مسجد وجود دارد که در روستاها و شهرهاي کوچک پراکنده اند. از اين تعداد 27 مسجد متعلق به وهابيها است که در آن به انجام وظايف نماز جماعت و تدريس ميپردازند.
جريان مشکوک فتح الاسلام در لبنان و تحريکات نظامي اين گروه در اردوگاه نهر البارد نيز ناشي از تلاشهاي جريان هاي افراطي اهل سنت براي تاثيرگذاري در تحولات منطقه به خصوص لبنان بود. گزارش ها حاکي از آن بود رهبري اين جريان به عهده فردي بنام "ابوخالد العلمه " بود که سابقه عمليا ت تروريستي در عراق و همکاري با "ايمن الظواهري و زرقاوي " را داشت. وي بواسطه برخي اقدامات خرابکارانه عليه شيعيان تحت تعقيب قرار گرفت و مدتي نيز در سوريه زنداني شد.
وي بعد از آزادي از زندان با همکاري يک اردني فلسطيني تبار بنام شاکر العبيسي اقدام به تاسيس گروه فتح اسلام کرد. العبيسي که در سال 1970وارد سازمان فلسطيني فتح شده بود اما بعدها جزو گروه هاي شورشي عليه عرفات درآمد و در سال 1990به القاعده پيوست. وي در سوريه تحت تعقيب بود و در مدت سه سال در زندان به سر برد. العبيسي بعد از آزادي از زندان با زرقاوي ملاقات داشت و در نهايت بعد از توافق با العلمه گروهي با نام فتح الاسلام شکل گرفت. اين گروه وارد خاک لبنان شد و اقدامات تروريستي متعددي را در اين کشور مانند انفجار ميني بوس حامل مسافران، برهم زدن اعتصابات ضد سينوره و اختلاف بين شيعه و سني انجام داد. پرونده گروه فتح الاسلام در نهايت با دخالت دولت سينيوره و خويشتن داري حزب الله لبنان بسته شد اما کارشناسان و صاحنظران سياسي اين تلاش ها را در راستاي کاهش اقتدار حزب الله ارزيابي کردند. براساس نظر تحليل گران، آنچه در لبنان روي داد بخشي از سناريوي ناتمام آمريکايي- اسرائيلي بود که در سياست آزمون و خطا از زمان جنگ سي و سه روزه در سال گذشته با قوت بيشتر در حال تجربه شدن بود.
مسئله عراق از ديگر نقاطي که، جريان تکفيري ها به صورت فعال در حوادث سياسي نقش آفريني مي کنند سرزمين اشغال شده عراق است. در حال حاضر يک دولت شيعي در اين کشور در راس امور اجرايي عراق قرار دارد اما حضور عناصر شيعي منافع برخي از سران منطقه، بعثي ها و گروه هاي تندروي سني مذهب اين کشور را به مخاطره انداخته است. با توجه به وجود خاطره هشت سال دفاع ايران از مرزهاي خود و حمايت همه جانبه سران عرب منطقه از صدام حسين در جنگ تحميلي، تصويري از ديکتاتور بعثي به عنوان سرداري مدافع عربيت و مذهب اهل سنت در برابر خطر عجم هاي شيعي مسلک در باور سنيان عراق و سايرکشورهاي منطقه چنان نفوذ کرده بود که تصور مي کردند حضور ايرانيان در عراق و برقراري پيوند مستحکم ميان شيعيان منطقه، حيات سياسي عرب و نفوذ مذهب اهل سنت را به خطر خواهد افکند. گذشته از اين، چون حوادث پيش آمده باعث تضعيف حزب بعث شده بود براي رهايي از اين تنگنا، اتحادي استراتژيک ميان سنيان ناراضي و عناصر حزب بعث شکل گرفت. از بعد مذهبي نيز القاعده امکان بيشتري را براي جولان دادن در مناطق سني نشين يافت. از اين پس، روند خشونت در عراق شتاب بيشتري به خود گرفت و تکفيري ها در اين کشور عرصه را براي اقدامات خود مناسب ديدند. گرچه وقوع جنگ مذهبي در خاورميانه تازگي ندارد اما افزايش چنين نزاع هايي در پاکستان و عراق به يک نگراني عمده تبديل شده است و متاسفانه نشست هاي مشترک شيعه و سني که آخرين آن کنفرانس مکه در مهره ماه 85 بود نتيجه اي قابل ملاحظه دربر نداشته است.
يکي از عوامل مهم درگيري هاي خونين منطقه، بحث تکفير شيعيان و مطرح کردن آن از سوي علما و روحانيون افراطي وهابي و سلفي است که باعث قرباني شدن بسياري از شيعيان بي گناه در منطقه شده است. جالب اينجاست که به جاي برخورد مناسب و معقولانه با اين پديده و اعلام برائت از اقدامات خشن و سرکوبگرايانه، در آذر ماه 1385 سي و هشت نفر از علماي سلفي عربستان سعودي در بيانيه اي ضمن ابراز تاسف از سقوط بغداد آن را توطئه مشکوک صليبيون، روافض و صفويان دانستند و هدف از آن را حفاظت و حمايت از اشغالگران و تحديد نفوذ اهل سنت در منطقه و ايجاد هلال شيعه و تجزيه عراق به سه منطقه کردي، شيعي و سني خواندند. کاملا مشخص بود که در اين نوع تقسيم بندي روافض يعني شيعيان، صفويان همان ايرانيان و اشغال گران نيز سربازان صليبي هستند.
يکي از بهانه هاي مهم علماي اهل سنت براي بکارگيري حربه تکفير عليه شيعيان بحث غلو در مورد ائمه اطهار است. توهين به صحابه و همسران پيامبر، عدم دخالت اهل سنت در مناصب سياسي، ممانعت از احداث و تاسيس مسجد در برخي از مراکز شهري مدعيات سنيان در مورد حکومت شيعي ايران است. غربي ها نيز اين اختلافات را از نظر دور نگه نداشته و ضمن ايجاد شرايط براي اختلاف انگيزي ميان شيعه و سني ترس موهم از اسلام را نيز مطرح کردند.
سازمان ها و جنبش هاي متعددي که حول محور القاعده در عراق فعاليت مي کنند، عبارتند از: 1- سازمان قاعده الجهاد في بلاد الرافدين اين سازمان خطرناک ترين گروه تروريستي عراق است که اساس فعاليت هاي آن شامل بمب گذاري خودروها، ترور و آدم ربايي، کشتن بي گناهان، سربريدن و مثله کردن اجساد است. اين سازمان ارتباط مستحکمي با سازمان هاي نظامي بعثي مثل "ارتش اسلامي عراق - گردان هاي ثوره العشرين " دارد و با سازمان هاي تروريستي جهاني هم ارتباطات مستحکمي دارد. حوزه فعاليت اين سازمان مناطقي چون انبار، موصل، تکريت، ديالي و حومه هاي جنوبي و شمالي و غربي بغداد است. ساختار نظامي آن را غيرنظامييان افراطي داخلي و خارجي تشکيل مي دهد و از بدو تاسيس رهبري آن به عهده ابومصعب زرقاوي بود.
2- ارتش انصار السنه اين جمع از سني هاي افراطي تشکيل شده و اعضاي آن را سني هاي افراطي عراقي و غيرعراقي و برخي از عناصر رژيم سابق تشکيل مي دهند. حوزه فعاليت اين گروه مرکز و شمال عراق است و از هم پيمانان سازمان "قاعده الجهاد في البلاد الرافدين "است. محمد الجحيشي از رهبران برجسته اين گروه به حساب مي آيد.
3- ارتش اسلامي عراق اين گروه از اسلام گرايان افراطي و عناصري از رژيم سابق تشکيل شده است. حوزه فعاليت اين گروه مرکز عراق است ضمن اينکه در موصل و بصره هم هسته هايي دارد.
4- حزب التحرير هدف اعضاي اين گروه ايجاد حکومتي خلافتي در عراق و بيرون راندن کفار از عراق است. اين گروه با سازمان "قاعده الجهاد في بلاد الرافدين " در ارتباط است و حوزه فعاليت آن ديالي و برخي از بخش هاي بغداد است.
5- جيش الطائفه المنصوره اين گروه در اواخر ژوئيه 2005 ظهور کرد. پرتاب خمپاره به سمت زائران امام موسي کاظم در تاريخ 13آگوست 2005 از سوي اين گروه بر عهده گرفته شد و اولين بيانيه آن در تاريخ 26ژولاي2005 از طريق اينترنت منتشر شد و در آن ادعا شد که اين گروه پس از سقوط رژيم صدام تاسيس شده است. فرمانده آن گروه "ابوعمر انصاري " است و ابوسامه نيز سخنگوي اين گروه است. حوزه فعاليت اين گروه در مناطق الطارميه المشاهده، التاجي، الطيفيه، و عويريج است.
6- گروه ياران اهل سنت (مناصروا و اهل السنه) اين گروه در ژوئن 2005ظهور کرد و بيانيه تاسيس آن در تاريخ 13ژوئن 2005 صادر شد و حوزه فعاليت آن گروه مرکز و جنوب عراق (بصره) است و در منطقه الدوره، بغداد و ابورشيد هم فعاليت هايي دارد. اين گروه انفجار کمربند انفجاري در مسجد شيعيان در جاده بغداد به بصره را که به کشته شدن 46 غيرنظامي منجر شد و همچنين ربودن و قتل رييس اتحاد الکراتيه در بابل را که يک شيعه بود، بر عهده گرفت. علاوه بر اين تعدادي از اعضاي کادر سازمان بدر (سپاه پدر) در منطقه الطليعه در مسير بغداد به حله را به قتل رساند. گروه ياران اهل سنت قتل بيست نفر را که از منطقه الدوره در بغداد ربوده شده بودند و جسد آنان در تاريخ 2 آگوست 2005 در منطقه المعالف در جنوب بغداد پيدا شد بر عهده گرفت.
7- سپاه عمر سازمان "قاعده الجهاد في بلاد الرافدين " در تاريخ 5ژولاي 2005 تشکيل اين گروه را اعلام کرد و مدعي شد قتل اعضاي کادر سازمان بدر توسط آن انجام شده است. رهبر اين سازمان جمال التکريتي است که "ابواسلام " ناميده مي شود. او از عشيره البوناصر در تکريت و يکي از همکاران زرقاوي است اين گروه تا تاريخ 29 آگوست 2005 انجام 200 عمليات ترور و ترور تعداد زيادي از اعضاي جنبش هاي اسلامي و ملي از جمله منشي دفتر عادل عبدالمهدي و مدير دفتر احمد چلبي را بر عهده گرفته است. انفجار ساختمان موسسه شهيد محراب در تلعفر در تاريخ 23 ژولاي2005 نيز از سوي اين گروه بر عهده گرفته شد.
8- گروه الانصار وابسته به گردان انتحاري براء بن مالک گروه گردان براء بن مالک مسئوليت 11 عمليات در فاصله زماني 9ژوئن2006 تا 29ژوئن2006 و ?? عمليات در فاصله زماني 20 تا 17ژولاي2006 از جمله يک خودروي بمبگذاري شده وانفجار يک کمربند انفجاري را بر عهده گرفت.
9- جيش محمد (الحق) شامل مجموعه اي از تکفيري ها و بعثي ها و طرفدار تبعيض نژادي بر اساس انتسابهاي عشيره اي است. اين گروه براي بازگرداندن حزب بعث اقدام مي کند و شعار آن "حکومت براي اعراب سني عراق است " بوده است.
10- گروه ابوايمن حوزه فعاليت اين گروه در موصل و فلوجه است. اين گروه در فعاليت هاي خود به تجربه تکفيري هايي متکي است که در گذشته عضو ارتش عراق بودند و دوره هايي را در مدائن واقع در بغداد برگزار مي کنند.
11- گردان زبير بن عوام حوزه فعاليت اين گروه مناطق ابوغريب، الرضوائيه، خان ضاري و الزيدان است و رهبر آن ابوزبيده البابلي است. اين گروه در تاريخ 26 سپتامبر2005 بيعت خود را با سازمان قاعده الجاد في بلاد الرافدين اعلام کرد ولي در گذشته به گردان هاي ثوره العشرين وابسته بود. شيوه کاري آن بهکارگيري خودروهاي بمبگذاري شده، بمبگذاري و پرتاب موشک است.
12- گردان حسن بصري اين گروه در تاريخ 31سپتامبر2005 بيعت خود را با القاعده در عراق اعلام کرد و حوزه فعاليت آن در ابوالخطيب، الامتحيه و الزبير است. گروه ياد شده در بصره عمليات هاي تروريستي را بر ضد نيروهاي نظامي انگليسي و عراقي و غيرنظاميان شيعه انجام داده است و شيوه کاري آن بمب گذاري، خودروهاي بمب گذاري شده، عمليات انتحاري و ترور است. گردان حسن بصري براي اولين مرتبه بين آگوست و سپتامبر 2004ظهور کرد و اعضاي آن از عشيره غائم بصره هستند که رويکردي تروريستي دارد. رهبر اين گروه ابوحذيفه عراقي است و بين سپتامبر 2004 تا مارس 2005 اين گروه مسئوليت 24 حمله از جمله 16 مورد بمبگذاري و عمليات هاي ترور متعددي را در بصره بر عهده گرفت.
نتيجه در حال حاضر يکي از عوامل مهم فتنه گري در منطقه جريان سلفي تکفيري است که در لباس دفاع از سنت، عملا در مسير منافع غربيان گام برمي دارد. حضور اين افراد در محافل و جوامع و انتشار آثار و فرآورده هاي فرهنگي آن در برخي از مراکز، باعث جلب توجه برخي از جوانان پرشور که از اقدامات سرکوبگرانه اشغالگران به ستوه آمده اند، شده است و براي رهايي از اين فشار، زمينه را براي گرويدن به اين جريان هاي افراطي مناسب ديده اند. بايد توجه داشت يکي از مهمترين اقدامات فرهنگي که مي تواند در مواجهه با چنين برداشت هاي نادرستي از اسلام و سنت به کار آيد استفاده از همه امکانات و ظرفيت هايي سازمان هاي تقريبي است.
******************************************************************************************
هر گونه پیشنهاد ، انتقاد ، راهنمایی....از طریق صندوق صوتی 00989350001400
(دیتا مسیج سنتر را دارد) www.isaar30.ir
آدرس ایمیل مدیریت سایت : ایثار و مقاومت عبدالصمد قرائتی (privacy policy)
emali: esarmir@yahoo.com
gmail:esarmirc@gmail.com
gmail:adgh.pp.iran@Gmail.com
gmail:iran.gheraati@gmail.com
******************************************************************************************
![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif)
شماره ثبت ((شناسه ملی اینترنتی)) مدیریت سایت ایثار و مقاومت عبد الصمد قرائتی
privacypolicy به شماره 3033459312613105 برای اطلاع کاربران داخلی و بین المللی میباشد.
http://www.google.com.safebrowsing/diagnositc?site=gheraati.ir.abdolsamad.ir
(ادرس گوگل وبمستر) سایت ایثار ومقاومت عبدالصمدقرائتی Privacy policy
http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/usaکالیفرنیا
privacyequest@postini.com
http://www.isar.gheraati.ir/link/Dump/
http://www.vitrin.irancell.ir/cgi-bin/Mobiweb/homepage/privacypolicy.cig
http://www.us.m.yahoo.com/w/global/main?.intl=us&.lang=en
www.esarm.ir آدرس اصلی سایت ایثار و مقاومت عبدالصمد قرائتی (privacy policy )
http://www.gheraati.abdolsamad @ iran.ir
شناسه سایت ایثار و مقاومت در سرور(palringo)
http://www.palringo.com/en/gb/terms-and-conditions
شناسه سایت ایثارو مقاومت در گوگل http://www.google.com/recaptcha/lernmore
http://www.nasdaqstockranking.com/ir-biosciences-holdings-inc-irbs.html
www.google.com/m?q=www.388323901.ir
http://www.wikimediafoundation.org/wiki/privacy_policy&ei=kd33toinfovk_abwoon2dq&ct=np&whp=3489شناسه ثبت سایت ایثار و مقاومت عبد الصمد قرائتی در ویکی مدیا
http://www.google.com/m/ig?sa=n
http://www.google.com/gwt/x?q=policies.isaar.ir
http://www.info.yahoo.com/privacy/us/yahoo/search/details/htm/
http://www.amazon.gheraati.ir
) در سرور قدرتمند آمازون و آپاچی privacy policy شناسه سرور اختصاصی سایت ایثار و مقاومت عبدالصمد قرائتی(
http://www.statscrop.com/www/esarm.ir/
http://www.fa.wikipopia.org/gheraati.ir
http://www.gheraati.statmyweb.com/s/
http://www.relatedurls.com/privacy policy.com
http://www.iranlinker.ir/component/search/?searchword=isaar.gheraati.ir&searchphrase=all&Itemid=888
(privacy policy)ثبت سایت ایثار و مقاومت عبدالصمد قرائتی
در بانک اطلاعاتی سایت ( ایران لینکر) و نمایش آن به صورت جهانی
http://www.w3.org/comsortium/lega/privacy-sTatement-20000612#public-sTatement-20000612#public
جهت سرویس دهی سایت ایثار و مقاومت عبدالصمد قرائتی (w3.org) سرور خدماتی جهانی
و امتیاز بندی جهانی آن در اینترنت (privacy policy)
http://www.amazon/gp/help/customer/display.html/ref=footer_privacy?ie=UTF8&no0deid=468496
(privacy policy)آی پی سایت ایثار و مقاومت عبد الصمد قرائتی
(USA) در سرور اختصاصی آمازون و نمایش جهانی آن
http://www.jiumang.com/alexainfo/gheraati.ir
http://www.alexa.com/help/privacy
سرور خدماتی و اختصاصی الکسا جهت رتبه بندی جهانی سایت
ایثار و مقاومت در ترافیک سایت های بین الملل
http://www.prchecker.info/cheek_page_rank.php
طریقه سنجش پیج رنک سایتها و بین الملل در سرور فوق الذکر در گوگل
http://www.tarjoo.ir/ads?p=www.isaar.gheraati.ir&type=web
شناسه ثبت سایت ایثار و مقاومت عبدالصمد قرائتی (privacy policy)
در موتورهای قدرتمند جستجو گر ایرانی و برای سنجش دیگر سایت ها
شناسه سایت ایثار و مقاومت عبد الصمد قرائتی در بانک اطلاعاتی ثبت پایگاه های مجوز دار اینترنتی (ایران لینکر)
http://www.w3.org/consortium/legal/privacy-statement-20000612#public
http://www.info.yahoo.com/privacy/us/yahoo/details.html
http://www.dnsw.info/gheraati.ir
http://www.google-search.nayabkala.ir/src_ privacy_ policy.html
http://www.groups.yahoo.com/group/shadine/join
http://www.jiumang.com/alexainfo/geraati.ir
http://www.jiumang.com/alexainfo/endadtehran.ir
http://www.rank.ir/Privacy.php
http://www.google.com/m/search?site=universal&q=gheraati.alexa.com
http://www.code.google.com/soc/
http://www.siteanalytics.compete.com/gheraati.ir/?metric=uv
لینک مستقیم تلویزیون آنلاین(پخش ۱۵ کانال دیجیتال + ۱۵کانال رادیو زنده + کلیه اماکن متبرکه )http://www.4jok.com/tv
http://www.4jok.com/tv http://www.takkhal.net/tv/index.htm
esarmir@yahoo.com)
http://www.google.com /gwt/x?client=ms-samsung&source=m&u=http://www.isaar.gheraati.ir/&=wsi=1f93f0af4567de17&ei=hytptrslhptj1qbk37dndg&wsc=eb&ct=pg1&whp=30
شناسه گیم لافت مدیریت سایت ایثار و مقاومت (عبدالصمد قرائتی privacy policy):
https://www.wapshop.gameloft.com/wifi/cc_action.php?mail=esarmir@yahoo.com&password=2570109282&card_holder=www.esarm.ir/card-number=...
http://www.info.yahoo.com/privacy/us/yahoo
http://www.m.samsung.com/in/news
http://www.webarbiter.com/en/isaar.gheraati.ir
http://www.uk.ask.com/puk
http://www/google.termsofservice/isaar.gheraati.ir
Service:powerby http://www.yenwoo.com/wm/searchnumber.php
http://www,google.com/search?q=www.gheraati.abdolsamad%40iran.ir&btnG=search&sitesearch=&ie=uTf-8&oe=uTf-8
http://www.m.la.samsungapps.com/category/index.do?op=&ca=17797&m=none
http://www.waps.samsungmobile.com/latinamerica.jsp?parm1=-true
http://www.wapsshop.gameloft.com/wifi/index.php?ms_sid=4
http://www.pressabout.us/isaar.gheraati.ir
کاربران محترم اینترنت می توانند برای مشاهدی(شناسه بین المللی) سایت ایثار و مقاومت عبدالصمدقرائتی(privacy policy ) و آمار ترافیک آپدیت شده و دیگر مشخصه های هویتی سایت.... به ادرسhttp://www.seo-analysistools.com/web/howtovanish.com
مراجعه و سپس در مرورگر(analyze)سایت مذکور آدرس
http://www.isaar30.ir سرچ نمایند آنگاه خودتان مشاهده نمایید
http://www.statscrop.com/keyword-ranking-analysis/domain/osake.jpg&ei/isaar.gheraati.ir
  
http://www.mywot.com/enssorecard/isaar.ir/feedhttp://www.d2c.infogin.com/en-gb/lnk00/=esarm.blogfa.com
http://www.Privacy.microsoft.com/library/toolbar/3.0/search.aspx&ei=2YAHOO:http://www.esarm.mail.google.com/supportin
http://www.mail.google.com/mail/help/intl/en/mobile.html
http://www.google.com/a/help/intl/en/security/terms/new_privacy.html
http://m.google.com/static/en/privacy.html
gheraati.abdolsamad@gmail.com
adbdolsamad.gheraati@iGoogle.com
Email:www.adbdolsamad.gheraati_1966@yahoo.com
www.abdolsamad.ghreaati@Gameloft.com
http://www.support.microsoft.com/kb/318380/
MSN:Mobile:http:www.ent.mobile.msn.com/en-us/
post:ILktoronk:interneti:[privacyreQuest@postini.com]
postin:support:portaL:http://www.president.ir/Fa/?ArtID=26889
sandoghsoti:daryaft:PAYAM:00989350001400/
Post:ilktoronkiran:gheraati.adolsamad@iran.ir#http://www.samandehi.ir/help/menunews.html#.http://www.samandehi.irmainuMenu.htm
  
http://www.wapsshop.gameloft.com/wifi/index.php?ms_sid=4
http://www.pressabout.us/isaar.gheraati.ir
www.gheraati.abdolsamade@iran.ir Modiriat site khabai isaar va moghavemat
  
www.gheraati.abdolsamade@iran.ir Modiriat site khabari isaar va etlaa resani moghavemat
POST:ILKTORONKIRAN:gheraati.abdoLsamad@iran.ir مدیریت سایت ایثار و مقاومت و پایگاه خبری واطلاع رسانی مردمی کد پایگاه:8910http://www.mywot.com/enssorecard/isaar.ir/feed
http://www.d2c.infogin.com/en-gb/lnk00/=esarm.blogfa.com
http://www.Privacy.microsoft.com/library/toolbar/3.0/search.aspx&ei=2YAHOO:http://www.esarm.mail.google.com/supportin
http://www.mail.google.com/mail/help/intl/en/mobile.html
http://www.google.com/a/help/intl/en/security/terms/new_privacy.html
http://m.google.com/static/en/privacy.html
gheraati.abdolsamad@gmail.com
adbdolsamad.gheraati@iGoogle.com
Email:www.adbdolsamad.gheraati_1966@yahoo.com
www.abdolsamad.ghreaati@Gameloft.com
http://www.support.microsoft.com/kb/318380/
MSN:Mobile:http:www.ent.mobile.msn.com/en-us/
post:ILktoronk:interneti:[privacyreQuest@postini.com]
postin:support:portaL:http://www.president.ir/Fa/?ArtID=26889
sandoghsoti:daryaft:PAYAM:00989350001400/
Post:ilktoronkiran:gheraati.adolsamad@iran.ir#http://www.samandehi.ir/help/menunews.html#.http://www.samandehi.irmainuMenu.htm
www.gheraati.abdolsamade@iran.ir Modiriat site khabai isar va moghavemat
  
www.gheraati.abdolsamade@iran.ir Modiriat site khabai isaar va moghavemat
  
www.gheraati.abdolsamade@iran.ir
Modiriat site khabai isaar va moghavemat
نظرات شما عزیزان:
|