تبادل لینک هوشمند برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان سايت ايثار و مقاومت (privacy. policy ) و آدرس esarm.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
بازدید امروز : 114
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 115
بازدید ماه : 188
بازدید کل : 146372
تعداد مطالب : 800
تعداد نظرات : 10
تعداد آنلاین : 1
Rbiter.com”>
عنوان 128100 : جزئیات 4 آمار جدید دولت از بیکاری در دولت تدبیر و امید + چند خبر مهم دیگر
عنوان 128100 : جزئیات 4 آمار جدید دولت از بیکاری در دولت تدبیر و امید + اميد 10 ميليون جوان به تدبير دولت براي اشتغال و ازدواج + آغاز استخدام در دولت تدبیر و امید/ اعمال افزایش حقوق کارمندان در فیش حقوقی فروردین
جزئیات 4 آمار جدید دولت از بیکاری/ مشاور روحانی: 5 ساله فقط 71000 شغل ایجاد شد
خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: رئیس جمهور، وزیر کار، اقتصاد، کشور، معاون اول و مشاور اقتصادی رئیس جمهور؛ 6 مقام ارشد دولتی هستند که در کمتر از یکسال از آغاز به کار دولت تدبیر و امید نسبت به بحران بیکاری در کشور هشدار داده اند. با وجود اینکه پیش تر تعداد اشتغال ایجاد شده از سوی مرکز آمار در دولت های سابق سالیانه 75 هزار شغل عنوان شده بود، مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور تعداد افراد شاغل شده در فاصله سال های 85 تا 90 را تنها 71 هزار نفر (سالیانه 14200 نفر) اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور در آستانه آغاز به کار دولت تدبیر و امید در مردادماه سال گذشته گزارشی از وضعیت اشتغال زایی و بازار کار کشور در 8 سال فعالیت دولت های نهم و دهم ارائه کرده بود که در آن مقطع واکنش های متفاوتی را به ویژه از مقامات دولت سابق به همراه داشته است.
آنها گزارش ارائه شده از سوی مشاور اقتصادی رئیس جمهور را غیرواقعی و غیرمنصفانه خوانده بودند و وزیر سابق کار نیز در واکنش به آن اعلام کرده بود دولت دهم قصد دارد گزارش کاملی از اقدامات صورت گرفته در زمینه اشتغال زایی را ارائه کند.
اندکی بعد از ادعای مقامات دولت سابق در زمینه ارائه گزارش از اشتغال زایی میلیونی؛ مرکز آمار ایران که خود از زیرمجموعه های دولت است گزارش عملکرد دولت های نهم و دهم را در 8 سال فعالیت ارائه کرد که در واقع مهر تاییدی بود بر گزارش مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور و رد تمامی مباحث مطرح شده در ایجاد میلیون ها فرصت شغلی.
ترافیک آمارهای بیکاری در دولت
طی 8 ماه گذشته از فعالیت دولت تدبیر و امید؛ گزارش های متفاوتی از وضعیت بازار کار کشور ارائه شده و برخی مقامات این دولت به صورت رسمی در اینباره اعلام نظر کرده و هشدار داده اند. همچنین آمار و ارقام متفاوتی نیز از سوی آنها اعلام شد.
رئیس جمهور نیز در چند مرحله پیرامون اشتغال زایی به عنوان مشکل بزرگ پیش روی دولت و از خواسته های اصلی مردم یاد کرده است. روحانی بیکاری را "ام المفاسد" خوانده و جهانگیری معاون اول وی نیز گفته وضع اشتغال به عنوان یک شاخص، به درجه هشدار در ایران رسیده است.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در حال حاضر نیروی بیکار در ایران کم سواد یا بی سواد نیستند، بلکه نیروهای تحصیل کرده با مشکل بیکاری روبرو هستند ادامه داد: نرخ بیکاری در سال 92 حدود 10.3 درصد بود که سهم مردان 15 تا 24 سال 24 درصد و سهم زنان 15 تا 24 سال 40 درصد بوده است.
علی ربیعی؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم از زمان آغاز به کار دولت تدبیر و امید هشدارهای متفاواتی را درباره بیکاری داده است. برآوردهای اولیه از شاخص های جمعیتی سال 1400 نشان می دهد جمعیت معادل با 85 میلیون نفر، جمعیت در سنین فعالیت معادل با 73.5 میلیون نفر (بالای ده سال)، جمعیت فعال معادل با 35 میلیون نفر ( هدفگذاری)، جمعیت شاغل معادل با 31.5 میلیون نفر (هدفگذاری) خواهد بود که با توجه به رشد سالانه هدفگذاری شده 4.4 درصدی اشتغال، اقتصاد ایران نیازمند رشد تولید ناخالص داخلی حدود 6.5 درصد است.
وزیر کار بر احتمال ورود یکباره 4.5 میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی به بازار کار با ذائقه های متفاوت تاکید کرده و از احتمال افزایش تعداد بیکاران تا 10 میلیون نفر سخن گفته است. او می گوید در زمینه بیکاری آژیر خطر به صدا درآمده و در حال حاضر کشور سالیانه دستکم به 1 میلیون شغل نیازمند است.
سالیانه فقط 14200 نفر شاغل شدند
با وجود اینکه مسعود نیلی روز گذشته اعلام کرده است تعداد اشتغال زایی سالیانه در فاصله سال های 85 تا 90 تنها 14 هزار و 200 مورد بوده اما ربیعی می گوید طبق گزارش رسمی مرکز آمار، این میزان اشتغال زایی سالیانه 75 هزار مورد بود.
علاوه بر مشاور اقتصادی رئیس جمهور و وزیر کار؛ وزیر کشور نیز هشدار داده با ادامه روند فعلی تا سال 1400 تعداد بیکاران تحصیل کرده کشور به 11 میلیون نفر خواهد رسید. وزیر اقتصادی نیز از وقوع بیکاری 8.5 میلیون نفری هشدار داده و به صورت کلی ترافیک عجیبی در ارائه آمارهای مختلف از وضعیت بازار کار کشور وجود دارد.
نکته حائز اهمیت این است که تقریبا هیچ یک از مقامات دولت تدبیر و امید که پیرامون اشتغال و بیکاری سخن گفته اند، توجه چندانی به گزارشات مرکز آمار ایران ندارند و تنها محض یادآوری عنوان می شود با اینکه تعداد بیکاران کشور طبق اعلام مرکز آمار حدود 2.5 میلیون نفر است اما، آمارهای نگران کننده ای در این بخش وجود دارد.
به تمامی آمارها و اظهارات مختلف درباره بیکاری در کشور باید تاکید مقامات رسمی دولت بر گزارشات غیررسمی از تعداد بیکاران تا 5 میلیون نفر را نیز مدنظر قرار دارد. در تازه ترین گزارش ارائه شده از اشتغال و بیکاری، مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور گفته است: هرچند براساس آمار رسمی نرخ بیکاری در کشور برابر با 10.3 درصد است، اما نرخ بیکاری جوانان به صورت غیررسمی در حال حاضر بین 23 تا 26 درصد در نوسان است.
نرخ بیکاری زنان به 43 درصد رسید
مشاور اقتصادی رئیس جمهور نرخ بیکاری زنان در حال حاضر حدود 43 درصد اعلام کرد و اظهارداشت: این وضعیت فوق العاده نگران کننده است. وی تصریح کرد: اقتصاد کشور در حال حاضر با نارسایی ها و کمبودهای جدی مواجه است، زیرا نسلی که می خواست به کار مشغول شود همچنان نتواسته شغلی بیابد و هنوز بیکار است.
نیلی گفت: نگران کننده است که تعداد دانش آموختگان بیکار در کشور اکنون افزایش یافته زیرا 31 درصد بیکاران، دانش آموخته دانشگاهی هستند در حالی که این نرخ در میان شاغلان فقط 18 درصد است.
وی خاطرنشان کرد: بررسی های آماری نشان می دهد طی سال های 85 تا 90 سالانه 14 هزار و 200 نفر شاغل شده اند که این رقم در اقتصاد به معنای صفر است. مشاور اقتصادی رئیس جمهور تاکید کرد: در دوره مورد بررسی میزان اشتغال در بخش های کشاورزی و صنعت تنزل یافته، اما در مقابل ایجاد اشتغال در صنعت ساختمان و حمل و نقل با افزایش مواجه شده است.
این مقام مسئول در دولت ادامه داد: ساختار اشتغال کشور به سمت ایجاد شغل های با هدف جذب مردان به خصوص تحصیل کردگان پیش می رود و در مقابل این شرایط فرصت کمتری برای زنان فراهم خواهد شد که باید این ساختار تغییر کند.
اميد 10 ميليون جوان به تدبير دولت براي اشتغال و ازدواج
هر چند آمار حكايت از وجود بيش از 11 ميليون جوان در سن ازدواج دارد، اما به گفته رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان هم اكنون ۱۰ ميليون جوان در انتظار فراهم شدن بسترهاي اشتغال و ازدواج هستند و بنا به تأكيد معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان نيز ميزان بيكاري در ميان جوانان حدود 10 درصد بيش از ميانگين آمار كشوري است؛ موضوعي كه خود ميتواند مشكلاتي نظير فرار جوانان از زير بار ازدواج را در پي داشته باشد.
هر چند آمار حكايت از وجود بيش از 11 ميليون جوان در سن ازدواج دارد، اما به گفته رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان هم اكنون ۱۰ ميليون جوان در انتظار فراهم شدن بسترهاي اشتغال و ازدواج هستند و بنا به تأكيد معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان نيز ميزان بيكاري در ميان جوانان حدود 10 درصد بيش از ميانگين آمار كشوري است؛ موضوعي كه خود ميتواند مشكلاتي نظير فرار جوانان از زير بار ازدواج را در پي داشته باشد.
نزديك شدن به ماه مبارك شعبان و روز ميلاد حضرت علي اكبر(ع) كه به عنوان «روز جوان» نامگذاري شده اين مزيت را دارد كه مسئولان وزارت ورزش و جوانان را به رسانهها بكشاند و دو كلمهاي هم از جوانان بگويند. دكترمحمد گلزاري، معاون ساماندهي امور جوانان اين وزارتخانه هم در نشستي خبري كه در تالار افتخارات سراي ورزشكاران برگزار شد به ارائه برنامههاي وزارت ورزش و جوانان در حوزه جوانان و همچنين مسائل و مشكلات آنان از جمله اشتغال، ازدواج، اعتياد و خشونت پرداخت.
مهجوريت بيشتر جوانان
با حاشيههاي وزارت ورزش و جوانان
به حاشيه راندهشدن جوانان با تركيب سازمان تربيت بدني و سازمان ملي جوانان موضوعي است كه پيش از تشكيل وزارت ورزش و جوانان ذهن كارشناسان حوزه جوانان را به خود معطوف كرده بود اما در ميان تمام اين حرف و حديثها بهارستانيها به يكباره و در ميان ناباوري همه و حتي پيش از آنكه قانون تشكيل وزارت ورزش و جوانان تدوين شود، اين وزارتخانه را به جمع وزارتخانههاي كشور اضافه كردند. حالا سه سالي از تشكيل وزارت ورزش و جوانان ميگذرد اما حتي مسئولان اين وزارتخانه هم به اين موضوع اعتراف ميكنند كه اين ادغام منطقي نبوده است. معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان نيز با اشاره به انتقادهاي بسياري كه به ادغام دو سازمان مليجوانان و تربيتبدني شد، گفت: اين ادغام به رغم مخالفت دولت قبلي با تصويب مجلس محقق شد و در حال حاضر بايستي قبل از هرگونه تصميمي عجولانه شرايط را براي اجراي برنامههاي اين وزارتخانه مناسب كنيم. وي اين ادغام را از نظر گروهي غيركارشناسي دانست و افزود: با توجه به ارتباط ورزش با نسل جوان، ميتوان با برنامههاي فرهنگي راهي مؤثر در ساماندهي امور جوانان ايجاد كرد اما جوانان يك سوم جمعيت كشور را تشكيل ميدهند، بنابراين نبايد مسئولان شتابزدگي كنند و تصميمي عجولانه بگيرند.
10 ميليون جوان آماده ازدواج و اشتغال در آستانه بحران
به حاشيه راندن چالشهاي جوانان در خصوص بودن يا نبودن وزارتخانهاي به نام آنها در حالي است كه محمدتقي حسن زاده، رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان به فارس گفت: هم اكنون ۱۰ ميليون جوان داريم كه بايد بسترهاي لازم براي اشتغال و ازدواج آنها فراهم شود در غير اين صورت در سالهاي آتي با مشكلات عديدهاي مواجه ميشوند. بنا به تأكيد وي مهمترين بحث و دغدغه جوانان موضوع ازدواج و اشتغال است و اولويت ما بايد در گروه سني 25 تا 29 سال باشد چراكه اگر ما نتوانيم نيازهاي اين گروه را برطرف كنيم وارد دوران بحراني ميشوند.
حسنزاده تأكيد كرد:هم اكنون 9 تا 10 ميليون جوان در وضعيت خاص و ويژهاي قرار دارند كه اگر نگاه و نگرش آنها را تغيير ندهيم با مشكلات عديدهاي مواجه ميشوند و بايد بسترها را براي ازدواج و اشتغال اين گروه فراهم كنيم.
بيكاري در جوانان 10 درصد بيشتر است
گلزاري ميزان بيكاري در ميان جوانان را حدود 10 درصد بيش از ميانگين آمار كشوري عنوان كرد و افزود: موضوع بيكاري ميتواند مشكلات ازدواج نكردن را به دنبال داشته باشد. به گفته وي حوزه جوانان نميتواند به صورت مستقيم در مورد اشتغالزايي اقدام كند، اما با همكاري وزارت كار، تعاون و رفاه اجتماعي درصدد رفع اين مشكل هستيم.
به باور رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان بايد تمام ظرفيت دستگاههاي مسئول در حوزه جوانان و ظرفيتهاي ملي كشور و منابع بودجهاي در حوزه ازدواج جوانان تزريق شود تا شرايط ازدواج 10 ميليون جوان در افق سال 93 فراهم بيايد. به گفته حسن زاده، مجموعه مطالعات انجام شده نشان ميدهد كه وضعيت اعتقادي و هويتي جوانان در وضعيت مطلوبي است اما بايد در اين دوران بستر ازدواج و اشتغال آنها فراهم شود تا شاهد تغيير اين رويكرد جوانان نباشيم و با سامان دادن نيازهاي اولويتدار جوانان در جهت رشد آنها گامهاي مؤثري برداشته شود.
رشد خشونت در جامعه جوان
معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش اما در بيان آسيبهاي اجتماعي رصد شده از سوي دولت در حوزه جوانان نظر ديگري دارد. وي اين آسيبها را 9 تا 10 مورد دانست و تأكيد كرد: در رده بندي آسيبهاي اجتماعي اعتياد در صدر قرار دارد كه مسائل و مشكلات زيادي از جمله طلاق، فرار و دزدي را با خود به همراه دارد. بعد از اعتياد، طلاق، آسيب بزرگ ديگري است كه جامعه با آن مواجه است. گلزاري به ميزان رو به افزايش زندانيان جرائم خشونت اشاره كرد و افزود: بعد از زندانيان مواد مخدر، زندانيان مربوط به جرايم و خشونت بيشترين آمار را دارند. به همين منظور كلينيك كنترل خشونت در شهرها راهاندازي ميشود.
آغاز استخدام در دولت تدبیر و امید/ اعمال افزایش حقوق کارمندان در فیش حقوقی فروردین
جانشین معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی رئیس جمهور با اعلام اینکه استخدام پذیرفته شدگان "آزمونهای دولتی" آغاز شده است، گفت: افزایش 20 درصدی حقوق کارکنان دولت در فیش حقوقی فروردینماه اعمال میشود.
به گزارش خبرنگار مهر، محمود عسکری آزاد امروز در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه استخدام پذیرفته شدگان "آزمونهای دولتی" در برخی از استانهای کشور آغاز شده و ادامه دارد، گفت: مجوزهای استخدامی که قبلاً صادر شده در صورتی که بار مالی آن تأمین شده به اجرا در میآید.
جانشین معاونت توسعه مدیریت و نیروی انسانی رییس جمهور افزود: این استخدامها با تأیید بار مالی از طریق معاونت برنامه و نظارت راهبردی رییس جمهور طبق قانون در برخی استانها آغاز شده و جای نگرانی برای پذیرفته شدگان آزمونهای استخدامی دولتی نیست.
وی اضافه کرد: تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی نیز طبق همین برنامه در حال انجام میباشد و این نیروها در حدی که تأمین منابع شود و حداکثر تا 10 درصد منابع انسانی انجام میشود.
وی با اعلام اینکه افزایش حقوق 20 درصدی کارکنان در فیش حقوقی فروردینماه اعمال میشود، اظهارداشت: برخی از بستههای دولتی طبق بند 10 یا 5 ماده 68 قانون فوقالعادهای را به تصویب رساندهاند که بار مالی آن تأمین شده و همزمان با افزایش حقوق سال 93 پرداخت میشود.
عسکری آزاد تأکید کرد: در ارائه اطلاعات حقوقی کارکنان نمیتوانیم با سازمان هدفمندی یارانهها همکاری داشته باشیم زیرا بانک اطلاعاتی متمرکزی از حقوق دریافتی کارکنان دستگاههای اجرایی نداریم.
وی با بیان اینکه اصلاحیه قانون خدمات مدیریت کشوری تا اواخر اردیبهشت و زودتر از موعد شورای اداری به دولت ارائه میشود، ادامه داد: تاکنون تمام بند و ماده قانون بررسی و در صورت نیاز اصلاح شده به استثنای فصل بازنشستگی که با اتمام آن حدود یک چهارم قانون خدمات مدیریت کشوری در صورت تصویب دولت تغییر میکند.
به گفته جانشین معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور متأسفانه کشور در سنجش میزان فساد اداری ضعیف عمل کرده است ولی با توجه به حساسیتهای دولت فعلی در معانت توسعه دفتر اختصاصی صیانت از حقوق مردم در مبارزه با مفاسد اداری شکل گرفته است.
عسکری آزاد گفت: در سال 93 با توجه به نقشه راه شورای نظام اداری توجه به مبارزه با مفاسد اداری در راهکاری منطقی در دستور کار قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه طرح احیای سازمان مدیریت دولتی متوقف شده است، افزود: پیش نویس طرح ادغام دو معاونت رییس جمهور و ایجاد سازمان مدیریت برنامه در معاونت توسعه تهیه شد ولی با ایراد شورای نگهبان این طرح تا زمان اظهارنظر رییس جمهور متوقف شده است.
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به همایش ملی «تغییرات جمعیتی و نقش آن در تحولات مختلف جامعه» با اشاره به اهمیت موضوع جمعیّت و ضرورت فرهنگسازی برای اقناع نخبگان در ارتباط با نیاز کشور به افزایش جمعیت، خاطر نشان کردند: مسئله ی نمای جوان برای کشور یک مسئله ی اساسی، مهم و تعیین کننده است و کشورهایی که در دنیا دچار پیری جمعیت شدهاند به دشواری راه علاجی برای مشکلات ناشی از آن یافتهاند که لازم است برای حل این مشکل کار علمی، عمیق و اساسی صورت پذیرد.
متن پیام رهبر انقلاب که بر گرفته از بیانات ایشان در دیدار اعضای دست اندرکار برگزاری همایش ملی تغییرات جمعیتی و نقش آن در تحولات مختلف جامعه در تاریخ 1392/8/6 است، و صبح امروز (پنجشنبه) در این همایش در شهر قم قرائت شد، به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
مسئلهی جمعیّت که بجد هم مورد بحث و اختلاف نظر در جامعه است، مسئلهی بسیار مهمّی است. بلاشک از نظر سیاست کلّی کشور، کشور باید برود به سمت افزایش جمعیّت؛ البتّه به نحو معقول و معتدل. همهی اشکالات و ایرادهایی که وارد میشود -که بعضی از اشکالاتی را هم که مطرح میکنند ما دیدهایم - قابل برطرف شدن و قابل پاسخ دادن است. آنچه مهم است این است که کشور ما با ظرفیّت طبیعی و با ویژگی جغرافیای سیاسی خود احتیاج دارد به یک جمعیّت بیشتر؛ علاوه بر این –همان طور که قبلاً هم گفتهایم- مسئلهی نمای جوان برای کشور یک مسئله ی اساسی و مهم و تعیینکننده است. آن طوری که اهل علم و اهل تحقیق بررسی کردهاند و جوانب قضیّه را ملاحظه کردهاند و آمارها را مورد مداقّه قرار دادهاند، ما اگر چنانچه با این شیوه ای که امروز داریم حرکت میکنیم پیش برویم، در آینده ی نه چندان دور، یک کشور پیری خواهیم بود که علاج این بیماری پیری هم در حقیقت در دسترس نیست؛ حالا نه [ اینکه] در دسترس ما نیست، [بلکه] در دسترس هیچ کس نیست؛ یعنی امروز کشورهایی که در دنیا دچار پیری شده اند و قدرت زاد و ولد خودشان را از دست داده اند، بدُشواری میشود گفت که راه علاجی برای حلّ این مشکل دارند. ما هم طبعاً با همین مشکل مواجه خواهیم شد؛ و نباید بگذاریم به اینجا برسد. البتّه مبانی اسلامی و تفکّر اسلامی در زمینه ی جمعیّت و افزایش جمعیّت و با توجّه به وضع جغرافیای سیاسی منطقه و کشور جمهوری اسلامی، یک چیزهای روشن و واضحی است.
همایشی(1) که آقایان گذاشتید، به نظر من جزو کارهای بسیار خوب است. یعنی ما نمیخواهیم این قضیّه را با شعار و با اینکه «صلوات بفرست تمام بشود» و مانند اینها پیش ببریم؛ میخواهیم مسئله به شکل عمیق و علمی حل بشود، گره های ذهنی ای که وجود دارد باز بشود، حقیقت قضیّه روشن بشود و به اعتقاد من ما میتوانیم این کار را بکنیم؛ یعنی متفکّرین ما و صاحبان دانشِ مرتبط با مسئله ی جمعیّت- در هر بخشی از بخشها- میتوانند در این زمینه منطق صحیح و قابل قبولی را ارائه کنند. این همایش البتّه قدم اوّل است، یعنی قدم ابتدایی است، [امّا] از گذاشتن قانون به نظر من مهم تر است(2)، چون فرهنگ سازی در این مسئله مثل خیلی از مسائل دیگر اجتماعی، حرف اوّل را میزند؛ باید فرهنگ سازی بشود که متأسّفانه امروز این فرهنگ سازی نیست، تعطیل است؛ با اینکه گفته شده، ما هم گفته ایم، دیگران هم گفته اند، در مجلس هم مطرح شده، بعضی ها هم کم و بیش اینجا و آنجا بحث میکنند، لیکن کار فرهنگی به معنای صحیح انجام نگرفته. به نظر من این کار شما کار خوبی است، کار مناسبی است؛ منتها اکتفا نکنید به اینکه یک میزگردی تشکیل بشود و سخنرانی ای گذاشته بشود و مثلاً تعدادی مقاله چاپ بشود؛ اینها کارهای لازمی است، امّا ناکافی است؛ بایستی از امکاناتی که در کشور وجود دارد استفاده کنید، فکر را در کشور بگسترانید؛ آن وقت فکری هم که گسترش پیدا میکند، باید فکر عمیق و اساسی و منطقی و قانع کننده برای هر کسی باشد؛ بنابراین باید کار بشود روی این مسئله که لابد آقایان این کار را کرده اید. من معمولاً وقتی گروهها و افرادی دنبال این هستند که مثلاً یک گردهمایی و همایشی را ترتیب بدهند، همیشه سفارش میکنم، میگویم شما اَمَد(3) را نزدیک قرار ندهید؛ یعنی فرصت قرار بدهید برای اینکه بتوانید کار بکنید، تا آنچه بروز میکند در این همایش، یک چهره و نمای مطلوبی داشته باشد، آبرومند باشد. و لابد آقایان این کار را کردهاید، چون بحمدالله شما اهل فضل و اهل تحقیق هستید و مؤسسهی شما، مؤسسه ای است که سابقه ی خوبی در این زمینهها دارد؛ لیکن کار را به اینجا متوقّف نکنید.
جوانب قضیّه را بسنجید، ببینید چه چیزهایی است که موجب میشود جامعه ما دچار میل به کم فرزندی بشود. این میل به کم بودن فرزند، یک عارضه است؛ والّا انسان به طور طبیعی فرزند را دوست میدارد. چرا ترجیح میدهند افرادی که فقط یک فرزند داشته باشند؟ چرا ترجیح میدهند فقط دو فرزند داشته باشند؟ چرا زن به شکلی، مرد به شکلی پرهیز میکنند از فرزند داری؟ اینها را بایستی نگاه کرد و دید عواملش چیست؛ این عوامل را پیدا کنید، بر روی علاج این عوامل بیماری زا -که به اعتقاد بنده اینها عوامل بیماری زاست- متخصّصین و صاحبان اندیشه را بخواهید فکر کنند. فرض کنید مثلاً بالا رفتن سنّ ازدواج؛ بلاشک یکی از چیزهایی که باروری را محدود میکند، بالارفتن سنّ ازدواج است؛ خب، این یکی از کارهایی است که باید در کشور فکر بشود. چرا سنّ ازدواج در کشور ما بالا رفته؟ مگر جوان هفده ساله، هجده ساله، نوزده ساله، احتیاج ندارد به اطفاء نیاز جنسی و غریزه ی جنسی؟ ما باید این را فکر کنیم. خب، از آن طرف میگویند که اینها خانه ندارند، شغل ندارند، درآمد ندارند؛ ببینیم چگونه میشود کاری کرد که همه ی اینها با هم جمع بشود. ما نباید تصوّر بکنیم که حتماً بایستی یک نفری خانه ی مِلکی داشته باشد، یک شغل درآمدداری داشته باشد، بعد ازدواج بکند؛ نه، اِنَ یَکونوا فُقَراءَ یُغنِهمُ اللهُ مِن فَضلِه؛(4) این قرآن است [که] با ما دارد اینجور حرف میزند. یعنی همه ی آن گره های ذهنی ای را که وجود دارد در این زمینه، باید شما باز کنید، یعنی شأن شما و همایشی از این قبیل، این است که بایستی این کار فکری و علمی را بکند؛ یعنی صرفاً بیان فکر، بیان خواست و حتّی شعارهایی در این زمینه نباشد. واقعاً کار بشود، کار فکری بشود؛ عوامل کاهش جمعیّت و موجبات افزایش جمعیّت به نحو مطلوب و با اعتدالِ متناسب، درست سنجیده بشود، مطرح بشود [تا] اقناع بشوند افکار نخبگان. در این زمینه خب الان عامّه ی مردم، بعضیها متدیّنند، بعضی ها متعبّدند، وقتی گفته میشود، میروند سراغ باروری بیشتر؛ لکن نخبگان جامعه باید قانع بشوند، باید مسئله را قبول کنند؛ اگر نخبگان قبول کردند، کار سهل میشود، کار فرهنگ سازی آسان میشود. در این زمینه ها انشاء الله بایستی آقایان تلاش کنید و امیدواریم انشاء الله موفّق باشید. بنده همچنان معتقدم کشور ما کشور هفتاد و پنج میلیونی نیست، کشور ما کشور صد و پنجاه میلیونی [است] ، حالا ما دستِ کم را گرفتیم گفتیم صد و پنجاه میلیون؛ بیشتر هم میشود گفت. قطعاً این کشور با این سطح وسیع، با این تنوّع آب و هوایی، با این امکانات فراوان زیرزمینی، با این استعداد بالقوّه¬ ی علمی که در این کشور وجود دارد، میتواند یک کشور پر جمعیّتی باشد و ان شاءالله خودش هم این جمعیت را اداره کند؛ یعنی همچنان که ما فکر میکنیم که اگر چهار پنج بچّه افتاد روی دوش یک خانواده وضع زندگیشان چگونه خواهد شد، فکر این را هم بکنید که این چهار پنچ بچّه وقتی بزرگ شدند و کاری پیدا کردند و شغلی پیدا کردند چه کمکی میتوانند به پیشرفت کشور بکنند؛ یعنی این را هم باید فکر کرد.
یک نگاه مقلّدانه ای به زندگی غربی یا به زندگی اروپایی وجود داشته که به اینجاها منتهی شده و میراث آن به ماها رسیده؛ ما هم در یک برهه ای از زمان غفلت کردیم، کاری که باید انجام بدهیم انجام ندادیم. در حالی که امروز در [بعضی] از همین کشورهای غربی از کاهش باروری دارند زیان می بینند، پشیمانند؛ و در بعضی از کشورهای غربی مطلقاً کاهش باروری وجود ندارد؛ یعنی خانواده های پر جمعیّت؛ مثلاً خانواده ی آمریکایی با ده دوازده بچّه، چطور خانواده ی ایرانی [ که]میخواهد از او تقلید کند باید حتماً یک بچّه داشته باشد یا دو بچّه! که این الان وجود دارد و گزارشها و خبرها از این واقعیّت به ما اطلّاع میدهد. ان شاء الله که موفّق و مؤیّد باشید.
http://www.wikimediafoundation.org/wiki/privacy_policy&ei=kd33toinfovk_abwoon2dq&ct=np&whp=3489شناسه ثبت سایت ایثار و مقاومت عبد الصمد قرائتی در ویکی مدیا
کاربران محترم اینترنت می توانند برای مشاهدی(شناسه بین المللی) سایت ایثار و مقاومت عبدالصمدقرائتی(privacy policy ) و آمار ترافیک آپدیت شده و دیگر مشخصه های هویتی سایت.... به ادرسhttp://www.seo-analysistools.com/web/howtovanish.com