عنوان 120400 : اوباما: کنگره تحریم جدیدی علیه ایران وضع نکند + گزینه نظامی آمریکا ضد ایران؛ از واقعیت تا بلوف + بازتاب گسترده سخنان مقام معظم رهبری درباره حمله آمریکا به سوریه در رسانههای خارجی+ سخنان رهبر انقلاب درباره مذاکرات؛ کارت زرد به گروه فشار ، هشدار به غرب
اوباما: کنگره تحریم جدیدی علیه ایران وضع نکند
 
به گزارش خبرگزاری فارس، باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا روز پنجشنبه طی کنفرانسی خبری از قانونگذاران کنگره خواست تا فعلا تحریم های جدید علیه ایران وضع نکنند.
وی گفت: اگر ما درباره در پیش گرفتن دیپلماسی جدی هستیم، لزومی برای اضافه کردن تحریم های جدید به تحریم هایی که موثر هستند، وجود ندارد.
وی افزود: اگر دیپلماسی در مجبور کردن ایران به توقف برنامه هسته ایش شکست بخورد، هر اقدام کاهش اقدامات تنبیهی که از طریق مذاکرات اتفاق می افتد، می تواند به حالت قبل خود بازگردد.
اوباما در ادامه گفت: من قبلا گفته ام و باز تکرار می کنم که ما نمی خواهیم ایران تسلیحات اتمی داشته باشد. مذاکرات با ایران بهترین راه برای اطمینان حاصل کردن از اینکه ایران به بمب اتم دست پیدا نمی کند است. یعنی اینکه الان زمان تحریم های جدید علیه ایران نیست.
وی با تاکید بر اینکه گزینه نظامی همچنان روی میز است، گفت: بیایید امتحان کنیم ببینیم که آنها (ایران) چقدر مایل هستند تا این موضوع را از طریق دیپلماتیک و مسالمت آمیز حل کنند.
اوباما گفت که از کنگره خواهد خواست تا تحریم جدیدی علیه ایران وضع نکند و به جای بگذارد تا گفت وگوها با ایران ادامه پیدا کند.
از نظر رئیس جمهور امریکا، به ایران کاهش بخشی از تحریم ها در ازای اقداماتی که ایران باید در زمینه برنامه هسته ای خود انجام دهد، ارائه خواهد شد، در صورتی که اکثر تحریم های موجود باقی خواهند ماند.
********************************************************************************
گزینه نظامی آمریکا ضد ایران؛ از واقعیت تا بلوف
 
 
به گزارش خبرگزاری فارس، در شرایطی که دور جدیدی از مذاکرات ایران و 1+5 در تاریخ 29 آبان و با هدف حصول یک توافق بدوی در خصوص مساله هستهای ایران آغاز میشود، بار دیگر نواهای ناامیدکنندهای از واشنگتن شنیده میشود که جای تامل دارند.
«جان کری»، وزیر امور خارجه ایالات متحده در سخنانی گفته است که ساختار تحریمهای ایرانی پس از مذاکرات آتی دست نخورده باقی خواهد ماند و تنها بخشی از داراییهای بلوکه شده ایران آزاد خواهد شد. از دیگر سو وی ابراز داشته که 95 درصد تحریمهای ضدایرانی ایالات متحده دستنخورده باقی خواهند ماند.
در همین راستا، باراک اوباما رئیسجمهور ایالات متحده نیز گفته است که تحریمهای اصلی ایالات متحده بر ضد ایران از جمله تحریمهای نفتی، مالی و بانکی بر سر جای خود خواهند ماند.
اتحادیه اروپا در خصوص اینکه آماده است کدام بخش از تحریمهای مالی – اقتصادی خود بر ضد ایران را ملغی یا تعلیق نماید، موضعگیری رسمی تا لحظه نگارش این گزارش نداشته است اما بعید است اروپا به راهی متباین با رویکرد واشنگتن بر ضد ایران قدم بگذارد.
روزنامه تایمز اسرائیل هم گزارشی را منتشر کرده که بر مبنای آن، وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه ایالات متحده در جلسهای به روزنامهنگاران اسرائیلی گفته است که اختلافات ایالات متحده و اسرائیل در قبال ایران تنها اختلافات تاکتیکی است. فارس قبلا در گزارشهای خود متذکر شده بود که بین تلآویو و واشنگتن بر سر برنامه هستهای ایران هیچنوع اختلاف راهبردی قابل شناسایی نیست.
بر این اساس، بهنظر میرسد آمریکاییها قصد تغییرات شگرف در تحریمهای ایران را دستکم در کوتاهمدت ندارند و اگر بر اساس قواعد مبتنی بر قدرت به تحلیل ماجرا بپردازیم بدیهی است که شکست ساختار تحریمها در درازمدت نیز احتمال کمی دارد.
با این حال، آنچه بیش از همه چیز در آستانه مذاکرات 29 آبان جلب توجه میکند، تاکید مجدد رئیسجمهوری ایالات متحده بر «گزینه نظامی» است. اوباما باز هم جمله تکراری «گزینه نظامی بر روی میز است» را تکرار کرد.
طبعا انتظار چندانی دستکم در این برهه از زمان نمیرفت که آمریکاییها قصد تسهیل گسترده تحریمها را داشته باشند اما حداقل این انتظار معقول به نظر میرسید که پس از ساعتها مذاکره بین وزرای خارجه دو طرف و آغاز یک روند جدی دیپلماتیک، ایالات متحده دست از تهدید نظامی ایران بردارد، کاری که ظاهرا رئیسجمهوری ایالات متحده یا نمیخواهد یا نمیتواند انجام دهد.
همانطور که شرمن هم تلویحا اذعان کرده، تفاوت جدی بین اسرائیل و ایالات متحده در خصوص ایران وجود ندارد و این اظهار نظر اوباما در چنین شرایطی دقیقا به معنای تایید سخنان شرمن است. این نخستوزیر رژیم صهیونیستی است که مستمرا از ایالات متحده میخواهد یک تهدید نظامی معتبر علیه جمهوری اسلامی ایران را بهصورت مستمر حفظ کند.
با این حال اشاره به سه نکته مهم در خصوص اظهارات اوباما خالی از لطف نیست، سه نکتهای که با توجه به آنها میتوان مطمئن بود که گزینه نظامی حتی در اطراف میز آمریکاییها هم جایی ندارد چه رسد به روی میز!
1- جورج فریدمن، تحلیلگر زبردست مسائل ژئوپلتیک و بنیانگذار اندیشکده آمریکایی استراتفور به درستی به این نکته اشاره کرده است که عملیات نظامی گسترده از دکترین نظامی واشنگتن کنار گذاشته شده و جای خود را به «عمل جراحی نظامی» داده است. عمل جراحی نظامی به معنای حملات «بزن دررو» شبیه به حملات هواپیماهای بدون سرنشین است. قطعا استراتژیستهای نظامی آمریکایی بهتر از هرکسی میدانند که درگیری با ایران به معنای یک جنگ دامنهدار منطقهای است و نه یک عملیات بزن دررو.
2- از جنگ 8 روزه که البته با یک عملیات تروریستی رژیم صهیونیستی آغاز شده بود زمان درازی نمیگذرد. در این جنگ که اسرائیل آن را آغاز کرده بود و حریفش یک قدرت نظامی بسیار محدود در نوار غزه بود، اسرائیل برای دست یافتن به توافقی نجاتبخش سر از پا نمیشناخت. سرانجام نیز با وساطت آمریکا، محمد مرسی، رئیسجمهور مخلوع مصر وارد عمل شد و با یک توافق سیاسی، اسرائیل را از مخمصهای که در آن گیر افتاده بود رهانید. اگر اشارات فریدمن به معنای ناتوانی ایالات متحده از جنگ تمامعیار بود، عبرتهای جنگ 8 روزه غزه به معنای ناتوانی ایالات متحده از اداره یک جنگ نیابتی بر ضد ایران است. اسرائیل توان آن را ندارد که در جنگی با ایران به نیابت از ایالات متحده به تاسیسات هستهای کشورمان ضربه بزند که اگر میتوانست در نبرد با مقاومت اسلامی غزه به آن روز نمیافتاد.
3- بحران سوریه و ادعای استفاده حکومت قانونی این کشور از سلاح شیمیایی یکی دیگر از شواهد ناتوانی ایالات متحده در آغاز یک نبرد است. اوباما در جریان بحران سوریه یک خط قرمز تعیین کرده بود و با تدبیر تروریستهای سوری و متحدین منطقهای آنها همان چیزی که رئیسجمهور آمریکا به عنوان خط قرمز نام برد، در سوریه رخ داد. اگرچه کشتیهای آمریکایی گارد جنگی به خود گرفتند اما اوباما به محض دریافت پیشنهاد خلع سلاح شیمیایی سوریه از سوی مسکو در پذیرش آن و تخطی از خط قرمزی که خود ترسیم کرده بود تردید نکرد. بدیهی است که اگر ایالات متحده حاضر به پرداخت هزینههای یک جنگ محدود بود دستکم باید ابتدا ضرباتی سخت به ارتش سوریه وارد میکرد و پس از در موضع ضعف قرار دادن ارتش سوریه، از موضع پیروزمندانه طرح روسها را قبول کند اما اوباما ترجیح داد چنین هزینهای را نپذیرد. بنابراین ایالات متحده در این روزها تمایل چندانی به پرداخت هزینه جنگ حتی در سطح محدود هم ندارد، حتی اگر حریف کشوری جنگزده باشد که 10 درصد توان نظامی ایران را نیز ندارد. پس از این اتفاق، رسانههای بسیاری از خیل جمهوریخواهان آمریکایی اوباما را به خاطر این تصمیم به تمسخر گرفتند.
با این وصف، اوباما هرگز نمیتواند در خصوص گزینه نظامی و وجود آن بر روی میز جدی سخن گفته باشد؛ البته در آستانه مذاکرات با ایران چنین شوخیهایی هم میتواند برای سیاست خارجی واشنگتن بیهزینه نباشد.
کاخ سفید مستحضر است که حتی یک توافق نیمبند با ایران هم میتواند دموکراتها را در پیروزی در انتخابات میاندورهای آینده کنگره یاری رساند و اگر فرصت فعلی از دست برود، آنگاه دموکراتها باید هزینه این فرصت از دست رفته را بپردازند.
********************************************************************************
بازتاب گسترده سخنان مقام معظم رهبری درباره حمله آمریکا به سوریه در رسانههای خارجی
 

سخنان حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره تهدید آمریکا به دخالت در سوریه که روز چهارشنبه در اولین دیدار هیأت دولت یازدهم بیان شد، بازتاب گستردهای در رسانههای خارجی داشت.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری فرانسه در خبری با عنوان "رهبر ایران: حمله آمریکا به سوریه فاجعهآمیز خواهد بود" گزارش داد: آیتالله علی خامنهای، رهبر معظم (انقلاب اسلامی) ایران روز چهارشنبه هشدار داد که "هرگونه دخالت نظامی توسط آمریکا علیه سوریه، متحد تهران، برای منطقه " فاجعه به بار خواهد آورد.
این خبرگزاری در ادامه گزارش داد که ایشان منطقه را به یک "انبار باروت" تشبیه کرد و تاکید کرد که حمله به سوریه "ابعاد و پیامدهای نامشخص" خواهد داشت.
خبرگزاری فرانسه در بخش دیگری از گزارشش نوشت که ایران، متحد اصلی دولت بشار اسد در منطقه اخیرا بارها نسبت به دخالتهای نظامی در سوریه هشدار داده است.
خبرگزاری رویترز نیز در خبری با عنوان "رهبر ایران میگوید دخالت آمریکا در سوریه فاجعه خواهد بود" گزارش داد: آیتالله علی خامنهای، رهبر معظم (انقلاب اسلامی) ایران روز چهارشنبه گفت که دخالت آمریکا در سوریه "برای منطقه فاجعهآمیز خواهد بود".
این خبرگزاری در ادامه با بیان این که ایران در جریان شورشهای داخلی سوریه همواره از دولت بشار اسد حمایت کرده است، به نقل از آیتالله خامنهای نوشت که دخالت آمریکا برای منطقه فاجعه به بار خواهد آورد و منطقه مانند انبار باروت است و آینده را نمیتوان پیشبینی کرد.
خبرگزاری ترند هم در خبری با عنوان "رهبر ایران علیه حمله به سوریه هشدار داد" گزارش داد: آیتالله علی خامنهای، رهبر معظم (انقلاب اسلامی) ایران در دیدار با کابینه وزیران این کشور اعلام کرد که حمله به سوریه برای کل منطقه فاجعهآمیز خواهد بود.
این خبرگزاری علاوه بر آن به بخشی از سخنان آیتالله خامنهای درباره مصر پرداخت و به نقل از ایشان نوشت که ایران قصد دخالت در امور داخلی این کشور را ندارد، ولی کشتار مردم بیگناه در این کشور را محکم کرد.
روزنامه اورشلیم پست نیز در خبری با عنوان "رهبر ایران: دخالت آمریکا در سوریه برای خاورمیانه فاجعه خواهد بود" نوشت: آیتالله علی خامنهای، رهبر معظم (انقلاب اسلامی) ایران روز چهارشنبه گفت که دخالت آمریکا در سوریه برای کل منطقه فاجعه به دنبال خواهد داشت.
این روزنامه در ادامه به بخشی از اظهارات ایشان که منطقه را به انبار باروت تشبیه کرده است اشاره کرد.
 
********************************************************************************
سخنان رهبر انقلاب درباره مذاکرات؛ کارت زرد به گروه فشار ، هشدار به غرب

"هیچکس نباید مجموعه مذاکره کنندگان ما را سازشکار بداند، اینها بچه های خود ما و بچه های انقلابند. یک ماموریت سختی را برعهده دارند و هیچکس نباید ماموری را که مشغول کاری است تضعیف کند...همانطور که در مشهد هم گفتم، به مذاکره خوشبین نیستم، ولی باذن الله از این مذاکرات ضرری هم نمیکنیم و این تجربه، ظرفیت فکری ملت ما را بالا خواهد برد، اگر مذاکرات به نتیجه برسد که چه بهتر، ولی اگر نتیجه نگرفتند معنایش این باشد که کشور باید روی پای خودش بایستد... ما از مسوولان خودمان که در جبهه دیپلماسی فعالیت می کنند قرص و محکم حمایت می کنیم."

آنچه خواندید فرازهایی از بیانات رهبر معظم انقلاب در آستانه 13 آبان است که دو مخاطب داخلی و خارجی دارد:
1 - مخاطب داخلی: همان طور که از نص بیانات رهبری مشخص است ، بخش مهمی از مخاطبان این سخنان ، افرادی هستند که در یکی دو ماه اخیر ، شدیدترین حملات را علیه دیپلماسی دولت داشته اند و با ادعای ارزشمداری و با شعارهای تند و بی مایه ، مذاکره کنندگان کشورمان را تخطئه ، تخریب و تضعیف می کردند. به تلخی باید گفت که این هجمه ، از برخی تریبون های نماز جمعه و سایت ها و روزنامه ها گرفته تا بیلبوردهای شهر و از همه بدتر در صدا و سیما به طرز آشکاری پیگیری می شد تا آنجا که معاون وزیر خارجه کشورمان ، لب به گلایه گشود که مگر در زمان جنگ، رزمندگان را در داخل این همه تضعیف می کردند که اکنون دیپلمات هایی که در جبهه دیپلماسی هستند را این همه تخریب می کنند؟!
از آنجا که مهاجمان چند وقت اخیر ، مدعیان ولایتمداری هستند ، انتظار می رود در تبعیت از دستور صریح ولایت ، پیشگام باشند و به توپخانه های خود آتش بس دهند و در حمایت از مذاکره کنندگان کشور ، جبران مافات کنند.
البته عده ای از اینان ، صرفاً ادای ولایتمداری در می آورند و الّا بعد از افتضاحی که در مراسم 14 خرداد به بار آوردند، غائله 22 بهمن حرم حضرت معصومه(س) را ایجاد نمی کردند و سپس بی اعتنا به هشدارهای رهبری که این کارها را نادرست خواندند ، به خودروی رئیس جمهور در بازگشت از سفر سازمان ملل ، لنگه کفش پرتاب نمی کردند. برای اینان سخنان رهبری تا جایی محترم است که در تأییدشان باشد و الّا برخلاف ادعاهایشان، ولایتمدار نیستند.
اما مخاطب داخلی رهبری ، فقط گروه های فشار نبودند، بلکه عموم مردم نیز مورد مخاطب این سخنان هستند. رهبر انقلاب به نکته ای مهم در این باره اشاره داشتند و آن این که گمان نرود حتی در صورت موفقیت آمیز بودن مذاکرات ، همه مشکلات حل می شود. این یک واقعیت است که بخش مهمی از مشکلات کنونی کشور به ویژه در حوزه معیشتی ، ریشه در تحریم های ظالمانه کنونی دارد و موفقیت آمیز بودن مذاکرات و لغو تحریم ها می تواند گشایشی در اقتصاد ایجاد کند ولی نباید همه چیز را در مذاکرات خلاصه کرد و از توانمندی های داخلی غافل شد چه آن که انشاء الله بعد از لغو تحریم ها ، این ظرفیت های داخلی است که باید شرایط جدید را مدیریت کند.
2 - مخاطب خارجی: دولت های 1+5 و مشخصاً دولت آمریکا ، مخاطبان دیگر سخنان امروز رهبری ایران بودند. این پیام ، دو شاخصه مهم داشت: اول آن که به طرف های خارجی به صراحت اعلام شد که مذاکره کنندگان کنونی ، به طور آشکار ، صریح و بی سابقه ای از حمایت رهبری و نظام برخوردار هستند و آنچه می گویند و انجام می دهند در قالب مأموریتی از جانب نظام است. در دولت قبل ، برخی تک روی ها و ناهماهنگی ها باعث شده بود طرف های خارجی ، به مذاکره کنندگان ایرانی بی اعتنا و بی اعتماد شوند ؛ حتی زمانی هم که رئیس جمهور وقت ، به رئیس جمهور آمریکا نامه نوشت ، نامه او را بی پاسخ گذاشتند. سخنان رهبری درباره تیم مذاکره کننده ، پیام دیپلماتیکی به طرف های خارجی است که بتوانند بر روی تیم ایرانی حساب کنند تا مذاکرات ، به طور جدی تری دنبال شود.
اما دومین پیام به طرف های خارجی این بود که جمهوری اسلامی ، برغم این که وارد مذاکره شده ، اما نه تنها هیچ گونه ذوق زدگی در این باره ندارد بلکه به طرف مقابل و مخصوصاً آمریکایی ها بی اعتماد است. از همین رو ، الزامی در خود نمی بیند که حتماً و به هر قیمتی که شده ، این مذاکرات را با توافق به پایان برساند و امکان فروپاشی گفت و گوها در صورت زیاده خواهی آمریکا وجود دارد.

*******************************************************************************
مدیریت سایت ایثار و مقاومت عبدالصمد قرائتی (Privacy policy)آمادگی دریافت
(هر گونه پیشنهاد ، انتقاد ، راهنمایی....از طریق صندوق صوتی 00989350001400
دیتا مسیج سنتر را دارد) www.isaar30.ir
آدرس ایمیل مدیریت سایت : ایثار و مقاومت عبدالصمد قرائتی (privacy policy)
emali: esarmir@yahoo.com
gmail:esarmirc@gmail.com
gmail:adgh.pp.iran@Gmail.com
gmail:iran.gheraati@gmail.com
****************************************************************************************
![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif) ![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif)
  
www.gheraati.abdolsamade@iran.ir
Modiriat site khabai isaar va moghavemat
نظرات شما عزیزان:
|