تبادل لینک هوشمند برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان سايت ايثار و مقاومت (privacy. policy ) و آدرس esarm.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
بازدید امروز : 33
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 34
بازدید ماه : 107
بازدید کل : 146291
تعداد مطالب : 800
تعداد نظرات : 10
تعداد آنلاین : 1
Rbiter.com”>
عنوان 120300 : ناامیدی نتانیاهو از اوباما و توسل به کنگره درباره ایران + چند خبر مهم دیگر
عنوان 120300 : ناامیدی نتانیاهو از اوباما و توسل به کنگره درباره ایران + تحریم ایران؛ باج اوباما به نتانیاهو برای ورود به مذاکرات سازش + مذاکرات ایران و 1+5 در ژنو
ناامیدی نتانیاهو از اوباما و توسل به کنگره درباره ایران
نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از برقراری دوباره روابط تهران - واشنگتن به اعضای کنگره آمریکا متوسل شده است .
به گزارش علمدار بصیر: پایگاه خبری تحلیلی صهیونیستی "دبکا فایل " با اشاره به سخنان حسن روحانی - مبنی بر این که ایران درباره حقوق هسته ای اش تحت فشار با قدرت های جهانی مذاکره نمی کند- نوشت : بعد از این سخنان "بنیامین نتانیاهو" به سرعت واکنش نشان داد و تشدید فشارها علیه ایران را خواستار شد.
این پایگاه نوشت، به طور کامل مشخص است که روحانی درپی کاهش یا لغو تحریم های آمریکا واتحادیه اروپا علیه ایران است که اقتصاد این کشور را به شدت تحت تاثیرقرار داده است؛ وی چندان هم غیرواقعی نمی اندیشد؛ 6 قدرت جهانی در فوریه امسال پیشنهادی به ایران دادند که اگر تهران غنی سازی اورانیوم را حتی موقت نیز بپذیرد، شاهد کاهش تدریجی تحریم ها خواهد بود.
دبکا فایل افزود: نتانیاهو به گروه 36 نفره از اعضای کنگره که در بیت المقدس به سر می بردند، توصیه کرد که مطالبات روحانی را برای کاهش فشار و تحریم ها جدی نگیرند، زیرا هیچ اقدام دیگری مفید نیست.
این پایگاه خبری افزود: در همین حال نخست وزیر اسرائیل نیز به مانند مهمانان آمریکایی اش به خوبی می داند که فشار در شکل تحریم هرگز حرکت ایران را به سوی ساخت بمب هسته ای کند، نکرده است بلکه سبب تسریع آن نیز شده است .
در همین حال روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال، پنجم ماه اوت گزارش داد، سازمان های اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی و آمریکا به این نکته پی برده اند که ایران تا سال 2014 ساخت رآکتور آب سنگین را در تاسیسات اراک به پایان می برد و می تواند از آن برای تولید چندین بمب پلوتونیوم استفاده کند، روشی که هند، پاکستان و کره شمالی پیش تر استفاده کرده اند و بنابر این سریع تر از روش استفاده از اورانیوم غنی شده به بمب دست می یابد.
این روزنامه افزود: با وجود این، هدف قرار دادن یک رآکتور بزرگ و مستقر در سطح زمین بسیارآسان تر از تاسیسات زیرزمینی در فوردو است که غنی سازی اورانیوم درآنجا انجام می شود، اما یکی از مقامات ارشد صهیونیست سه شنبه گذشته گفته بود که تل آویو بدون کمک آمریکا نیز می تواند به ایران حمله کند، هرچند این حمله به اندازه حمله آمریکا مفید و کارآمد نباشد منظور اواین بود که اسرائیل می تواند اجزای برنامه هسته ای ایران را نابود کند، اما نمی تواند آن را به طور کل از بین ببرد.
در همین حال مقام های اطلاعاتی و نظامی وابسته به دبکا فایل تائید می کنند که سیاستمداران صهیونیست و نظامیان آن پذیرفته اند که اوباما تمایلی به مداخله نظامی در سوریه و همچنین ایران ندارد و نتانیاهو قصد دارد تا حد بسیاری نگرانی های خود را درباره ایران به اطلاع اعضای کنگره برساند که به نظر می رسد آخرین پناهگاه او برای دور زدن اوباما باشد؛ وی معتقد است، حتی اگر رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد با روحانی به تعامل رسیده و تحریم ها را لغو کند، کنگره باید مانع وی شود.
وال استریت ژورنال می نویسد، این تفکر به طور قطع روشی برای تاخیر و تعلل است و در برخی مقاطع مانع امتیازدهی می شود؛ اما نقص این روش این است که نه تنها اوباما درباره اقدام و گزینه های نظامی تعلل می کند، بلکه نتانیاهو نیز چنین است، ایرانی ها ازجمله روحانی که همه تحولات و حرکات آمریکا ورژیم صهیونیستی و عرصه سیاسی و نظامی آنها را زیر نظر دارند، از قبل این حقیقت را می دانستند که می توانند برنامه های هسته ای خود را بدون ترس از مداخله نظامی ادامه دهد.
تحریم ایران؛ باج اوباما به نتانیاهو برای ورود به مذاکرات سازش
به گزارش خبرگزاری فارس، ظاهرا روزهای سیاه نتانیاهو به سر آمده. او که پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، به خاطر پافشاری بر لزوم اقدام نظامی علیه ایران مورد غضب بزرگترین متحد خود قرار گرفته بود، این روزها اوضاع بر وفق مرادش پیش میرود.
سال گذشته در چنین زمانی بود نتانیاهو برای حمله به ایران، دولت اوباما را همه جوره تحت فشار گذاشت تا کاخ سفید را برای اقدام نظامی علیه تاسیسات هستهای ایران متقاعد کند. اما بر خلاف انتظار او، دولت آمریکا تمام قد جلوی خواستههای اسرائیل ایستاد (آنهم به خاطر نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا).
وقتی دولتمردان آمریکایی با پافشاریها و سخنان تحریکآمیز نخست وزیر اسرائیل درباره حمله یکجانبه به ایران روبرو شدند، چشمهای از عواقب اقدام خودسرانه اسرائیل در این زمینه را به اسرائیلیها نشان دادند آنهم از طریق کاهش چشمگیر حضور خود در مانور نظامی مشترک با اسرائیل.
در واقع، در آن زمان، آمریکاییها بیش از دو سوم نیروهای نظامی خود که قرار بود عازم اسرائیل شوند و نیز تعداد سیستمهای رهگیر موشکی در این مانور مشترک را کاهش دادند و به جای اعزام 5 هزار نیروی آمریکایی به این مانور نظامی که سالانه برگزار میشود، پنتاگون تصمیم گرفت تنها 1500 نیرو اعزام کند. علاوه بر این، پنتاگون تصمیم گرفت، سیستمهای ضدموشک پاتریوت خود را طبق برنامه به اسرائیل ارسال کند اما خدمهای برای راهاندازی آنها راهی اسرائیل نکند!
البته آمریکاییها به همین حد اکتفا نکردند و علنا به سران اسرائیل هشدار دادند در صورت حمله به ایران، تنها خواهند ماند. مسئولیت اعلام این موضع بر عهده ژنرال «مارتین دمپسی»، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا بود. بنابراین او خطاب به مقامات اسرائیلی به وضوح هشدار داد، «اگر اسرائیل گزینه حمله به برنامه هستهای ایران را برگزیند، نباید انتظار کمک و حمایت آمریکا را داشته باشد. من مایل نیستم با آنها همدست باشم».
نتانیاهو به اندازهای از حیثیت خود در راه انتقاد از باراک اوباما به خاطر تعلل در حمله به ایران خرج کرد که باعث شد «دانیل شاپیرو»، سفیر آمریکا در تلآویو نیز با چشم بستن بر روی جایگاه نتانیاهو به عنوان نخست وزیر اسرائیل، به طور لفظی با او درگیر شود و سخنان نتانیاهو را به باد انتقاد بگیرد.
بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و مشخص شدن نتایج آن نیز، آمریکاییها کوشیدند با دخالت در انتخابات پارلمانی اسرائیل، مانع برگزیدن مجدد بنیامین نتانیاهو به عنوان نخست وزیر شوند؛ موضوعی که موجب عصبانیت مقامات ارشد لیکود به رهبری نتانیاهو شد تا جایی که آنها اوباما را به دخالت گسترده در انتخابات اسرائیل متهم کردند. استناد آنها به مقاله «جفری گلدبرگ»، روزنامهنگار آمریکایی در خبرگزاری «بلومبرگ» است که به نقل از اوباما نوشته بود، « اسرائیل منافع خود را تشخیص نمیدهد».
گلدبرگ در این مقاله تاکید کرده بود، اوباما در اموری که مربوط به روند صلح با فلسطینیهاست، به نتانیاهو به چشم یک «سیاستمدار ترسو» نگاه میکند و وی را «اسیر لابی شهرکنشینها» میداند. حتی به گفته او، اوباما تاکید کرده با صدور هر مجوزی برای ساختوساز در سرزمینهای اشغالی، انزوای اسرائیل در جامعه بینالمللی بیشتر خواهد شد. علاوه بر این، او، ایران را تهدیدی کوتاه مدت برای اسرائیل عنوان کرد اما رفتارهای نتانیاهو را تهدیدی دراز مدت برای این رژیم تلقی کرد.
این موضع به وضوح نشان میدهد، دولت اوباما در بحث روند سازش و به نتیجه رساندن مذاکرات صلح با نتانیاهو اختلافنظر دارد و در برههای، تنها راه برای حل این بنبست را کنار رفتن نتانیاهو از قدرت میداند. اما تیر آمریکاییها به هدف ننشست و در نهایت نتانیاهو مجددا نخست وزیر اسرائیل شد.
بعد از آن بود که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا سفرهای پیدرپی خود به خاورمیانه را آغاز کرد و در نهایت توانست دو طرف اسرائیلی و فلسطینی را به از سرگیری مذاکرات سازش قانع سازد. با توجه به اهمیتی که این موضوع برای آمریکاییها داشت، نخست وزیر اسرائیل نیز فرصت را مغتنم شمرد تا بیشترین امتیاز را از آنها بگیرد.
ظاهرا او که امیدی به پذیرش درخواستش برای موافقت آمریکا با حمله به ایران نداشت، این بار، تشدید تحریمها علیه ایران را شرط خود برای از سرگیری مذاکرات سازش عنوان کرد؛ موضوعی که هفته نامه «ساندیتایمز» انگلیس در گزارشی از آن خبر داد و نوشت: باراک اوباما حاضر است فشارها بر ضد ایران را افزایش دهد مشروط بر اینکه بنیامین نتانیاهو، گفتگوهای خود با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در خصوص مرزها و مسائل امنیتی را از سر بگیرد. بر اساس این گزارش، چندی پیش دو نفر از دستیاران نخستوزیر اسرائیل عازم واشنگتن شدند تا بین مسئله ایران و فلسطین ارتباط برقرار کنند.
همزمان با این خبر، پایگاه خبری «عاروتص شوع» نیز در مطلبی به نقل از یک منبع امنیتی نوشت، باراک اوباما در ازای توافق اسرائیل به از سرگیری مذاکرات سازش با تشکیلات خودگردان فلسطین به نتانیاهو وعده داده در طول چند ماه آتی علیه برنامه هستهای ایران اقدام کند. این پایگاه خبری ادامه داد، به نظر میرسد توافق نتانیاهو برای آزادی زندانیان فلسطینی از توافق وی با اوباما علیه ایران منشا گرفته باشد.
بر این اساس، به نظر می رسد موشه یعالون، وزیر جنگ اسرائیل نیز که اخیرا اعلام کرده «شاید روزی ملاحظات استراتژیک پشت تصمیم آزادی زندانیان فلسطینی برملا شود»، به طور ضمنی به توافق اوباما و نتانیاهو علیه ایران اشاره کرده باشد.
پس از درز این اخبار بود که مجلس نمایندگان آمریکا، بهرغم نامههای پیشین خود به باراک اوباما و درخواست از او برای افزایش تلاشهای دیپلماتیک واشنگتن در قبال تهران در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی، چند روز پیش تحریمهای جدیدی را علیه صادرات نفت ایران اعمال کرد؛ اقدامی که به شدت مورد استقبال نخست وزیر اسرائیل قرار گرفت. نتانیاهو با استقبال از تصویب لایحه محدود شدن صادرات نفت ایران در مجلس نمایندگان آمریکا، این اقدام را «پیام روشنی به ایران» عنوان کرد.
با توجه به توالی این اتفاقات و همزمانی آنها با برگزاری مذاکرات سازش، به نظر میرسد گزارشهای افشا شده از سوی منابع امنیتی درباره تبانی آمریکا با اسرائیل برای اعمال فشار بر ایران در ازای از سرگیری روند صلح، قطع به یقین صحت داشته باشد.
به این ترتیب، نتانیاهو، هر چند سال گذشته نتوانست به خاطر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، حرف خود را علیه ایران به کرسی بنشاند، سال جاری با توجه به حساسیت آمریکاییها در قبال مذاکرات سازش توانست حداقل آنها را به اعمال فشار بیشتر علیه ایران وادار سازد.
http://www.wikimediafoundation.org/wiki/privacy_policy&ei=kd33toinfovk_abwoon2dq&ct=np&whp=3489شناسه ثبت سایت ایثار و مقاومت عبد الصمد قرائتی در ویکی مدیا