عنوان 110500 :جانبازان بسیج و سپاه از این پس مستمری دریافت میکنند + طرح اصلاح قانون استخدامی سپاه فردا در مجلس بررسی می شود + قانون الحاق يك ماده به قانون مقررات استخدامى سپاه پاسداران + معوقات ایثارگران باز به تأخیر افتاد + رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران مجدداً پرداخت مطالبات معوقه آزادگان تا پایان سال جاری را خواستار شد .
جانبازان بسیج و سپاه از این پس مستمری دریافت میکنند
![]()
خبرگزاری تسنیم: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی از این پس جانبازان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همانند جانبازان ارتش مستمری می گیرند.
سرویس: سیاسی تاریخ ۱۳۹۱/۰۹/۲۸ ساعت ۱۱:۲۸ شناسه خبر: ۱۳۹۱۰۹۲۸۰۰۰۰۶۲

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی صبح امروز خود طرح الحاق یک تبصره به ماده 190 قانون مقررات استخدامی سپاه پاسداران را بررسی و تصویب کردند.
در جریان بررسی کلیات این طرح امیرحسین قاضیزاده سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در تشریح این طرح گفت: طبق ماده 190 قانون مقررات استخدامی سپاه، پرداخت حقوق ماهیانه و مستمریبگیران شهدا و مفقودان به عهده بنیاد شهید و پرداخت حقوق ماهیانه جانبازان غیرشاغل به عهده بنیاد جانبازان است.
وی افزود: مشکل این ماده این است که صندوق تامین اجتماعی نیروهای مسلح مانند آن چیزی که در مورد وظیفهبگیران ارتش که جانباز و یا آزاده شدهاند در مورد بسیجیان و پاسداران اعمال نمیکند لذا ما به دنبال رفع تبعیضهای موجود در میزان پرداختیها به جانبازان نیروهای مسلح هستیم.
این نماینده مجلس ادامه داد: با توجه به مشکل ماده 190، طراحان برای رفع تبعیض بین جانبازان بسیجی و سپاه با ارتش به اصلاح این ماده پرداختند و مقرر کردند که دو تبصره ذیل این ماده اضافه شود به طوری که جانبازان بسیجی و سربازان جانباز سپاهی مشمول پرداختیهایی همچون ارتش شوند.
قاضی زاده با بیان اینکه جانبازان ارتشی و ارتش بسیج باید از حقوق یکسانی برخوردار باشند، اظهار داشت: طرح الحاق یک تبصره به ماده 190 قانون مقررات استخدامی سپاه را در کمیسیون اجتماعی بررسی کرده و تصویب کردیم تا تبعیض بین جانبازان و ایثارگران برطرف شود.
این نماینده مجلس در پایان از نمایندگان خواست با کلیات طرح الحاق یک تبصره به ماده 190 قانون مقررات استخدامی سپاه موافقت کنند.
همچنین نماینده دولت نیز طی سخنانی با بیان اینکه اکنون 33 هزار بسیجی و 12 هزار نفر سرباز سپاهی داریم، گفت: این افراد از طریق سپاه به جبهههای نبرد اعزام میشوند که ممکن است آسیب ببینند در حال حاضر در مقررات ارتش به سربازانی که از طریق ارتش اعزام میشوند حقوق و مزایا داده میشود که طبق طرح ارائه شده چنین حقوق و مزایایی به سربازان بسیجی و سپاهی داده نمیشود.
وی افزود: با توجه به بار مالی این طرح، دو راهکار به نظر میرسد؛ یکی اینکه ماده 153 قانون ارتش جمهوری اسلامی اصلاح شود و دیگر سربازانی که از طریق ارتش به میدانهای رزم فرستاده میشوند حقوق مستمری بگیرند و همچون گذشته از حقوق و مزایا برخوردار نباشند تا بتوان همین قانون را برای عزیزان بسیجی و سربازان سپاه نیز تعمیم داد.
نماینده دولت در مجلس خاطرنشان کرد: راه دیگر آن است که جانبازان بسیجی و سپاهی همچون جانبازان ارتش از حقوق و مزایای یکسان برخوردار شوند که این موضوع به اعتباری بالغ بر 400 میلیارد تومان احتیاج دارد. طبیعتا باید ردیفی برای اختصاص این میزان اعتبار در بودجه تعیین کرد چرا که در غیر این صورت این قانون به هیچ عنوان قابلیت اجرا ندارد و تنها باعث توقع و انتظار از سطح جامعه به دولت میشود.
در جریان بررسی این طرح رضا عبدالهی نماینده ماهنشان طی اخطاری با استناد به اصل 75 قانون اساسی، طرح الحاق یک تبصره به ماده 190 قانون مقررات استخدامی سپاه را به دلیل بار مالی برای دولت مغایر با قانون دانست.
وی افزود: دولت برای هزینههای خود لایحه بودجه به مجلس میدهد و مجلس بعد از تصویب بودجه نمیتواند در مورد مباحث مالی برای دولت تعیین تکلیف کند لذا در طرح الحاق یک تبصره به ماده 190 قانون مقررات استخدام سپاه، بار مالی به بودجه سنواتی ارجاع داده شده در حالی که چنین اقدامی نمیتواند بار مالی را تامین کند.
علی لاریجانی نیز اخطار را وارد دانست و گفت: شورای نگهبان ارجاع به بودجه سنواتی را برای تامین بار مالی کافی نمیداند و در موارد پیشین نیز در این باره اشکال گرفته است لذا ما نباید طرحی را تصویب کنیم که شورای نگهبان با آن مخالف است.
وی افزود: البته ابتدا کلیات این طرح را به رای میگذارم که اگر تصویب شد سپس این اخطار را رای گیری می کنیم تا در صورت موافقت نمایندگان این طرح را اصلاح کنیم.
در نتیجه کلیات این طرح با 181 رای موافق، 17 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 230 رای به تصویب مجلس رسید.
پس از تصویب کلیات این طرح، رئیس مجلس شورای اسلامی اخطار عبدالهی را به رای نمایندگان گذاشت که وکلای ملت با 120 رای موافق، 76 رای مخالف و 11 رای ممتنع نظر لاریجانی مبنی بر وارد بودن اخطار نماینده مردم ماهنشان را تائید کردند.
در جریان بررسی این طرح همچنین بهروز نعمتی نماینده اسدآباد در اخطاری با استناد به اصل 3 قانون اساسی گفت: جانبازان بالای 50 درصد معمولا از این امکانات استفاده میکنند و سایرین از این موضوع بهرهمند نمیشوند؛ ضمن اینکه اگر قرار باشد این کار به مرور انجام شود تبعیضآمیز خواهد بود.
علی لاریجانی رییس مجلس این اخطار را وارد ندانست و گفت: این موضوع به میزان منابع دولت مربوط است و به دلیل اینکه دولت منابع ندارد این حقوق را به مرور و با اولویت درصدی جانبازی پرداخت میکند.
در ادامه ایرج ندیمی، نماینده لاهیجان نیز در اخطاری مستند به اصل 75 قانون اساسی گفت: طریق جبران بار مالی برای پرداخت حقوق به جانبازان مشخص نیست؛ لذا پیشنهاد میکنم این طرح را به کمیسیون ببرید تا دولت بگوید که از کدام محل پرداخت حقوق به جانبازان سپاهی را جبران میکند و بعد از اینکه این موضوع مشخص شد آن را به صحن بیاوریم.
اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در اخطاری مستند به بند 9 اصل 3 قانون اساسی گفت: آنچه در این طرح پیشبینی شده در بازنشستگی وزارت دفاع ردیف دارد در حال حاضر 26 هزار و 890 نفر از بسیجیان جانباز سپاه، 300 هزار تومان و 12 هزار نفر سرباز وظیفه سپاه 150 هزار تومان حقوق میگیرند لذا مردم فکر نکنند به جانبازان رقم زیادی داده میشود.
وی اضافه کرد: به دلیل اینکه عزیزان ارتش از قدیم بودهاند و قانونی برای آنها وجود داشته برای سربازان وظیفه جانباز هم رقم حقوقی مشخص کردهاند، اما در مورد جانبازان سپاه دولت نمیخواهد ردیف خاصی ایجاد کند. ما میگوییم رقم حداکثر 200 میلیارد تومان سرجمع را در بودجه سنواتی بیاورد.
علی لاریجانی این اخطار را هم وارد ندانست و گفت: اصل مطلب که تبعیض است درست است و باید رفع شود و توضیح آقای کوثری هم برای این بود که قرار است چه تبعیضی رفع شود.
وی افزود: اگر دولت بار مالی را میپذیرفت این پیشنهاد خوبی است، اما به هر حال باید بار مالی را به نحوی حل کنیم.
همچنین علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران نیز در اخطاری مستند به اصل 75 قانون اساسی گفت: ما معتقدیم تامین مالی این موضوع قبلا صورت گرفته است. در سال 66 برای ارتش قانون تصویب شد و پرداخت به عهده ارتش گذاشته شد. در سال 73 نیز برای سپاه قانون تصویب شد و پرداخت به عهده بنیاد گذاشته شد. متولیان بنیاد هم گفتند که بابت این موضوع پول دریافت کردند از جمله آقای ظریفمنش گفت که در یک سال 16 میلیارد برای پرداخت به سپاه دریافت کرده است پس ردیفش مشخص است.
رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر زاکانی گفت: اگر مقصود شما این است طرحی که آمده اشکال اصل 75 و بار مالی ندارد دولت باید این موضوع را بپذیرد، اما اگر منظورتان این است که احتیاج به قانون نداریم بحث دیگری است.
زاکانی هم در پاسخ به لاریجانی اضافه کرد: من معتقدم باید متکفل پرداخت پول را مشخص کنیم. اینکه بنیاد جانبازان پول را پرداخت کند در سال 70 مصوب شده و بابتش هم پول داده شده، اما بنیاد این را پرداخت نکرده و دچار تخلف شده است لذا ما نمیخواهیم فیالبداهه قانونی از باب ایجاد هزینه برای دولت بنویسیم؛ لذا طرح اصلی را مصوب تلقی کنیم و اضافاتی نداشته باشیم که تبعیض مجددی برای جانبازان و خانواده شهدا ایجاد شود.
پس از این تذکرات، علی لاریجانی جزئیات طرح الحاق یک تبصره به ماده 190 قانون مقررات استخدامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به رای گذاشت که وکلای ملت با 181 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع از 234 نماینده حاضر در جلسه، آن را به تصویب رساندند.
به موجب این مصوبه مجلس، یک تبصره به شرح ذیل به ماده 190 قانون مقررات استخدامی سپاه پاسداران مصوب 21مهرماه 1370 الحاق میشود:
تبصره- اجرای این ماده مانع پرداختهای مندرج در مواد 171قانون مقررات استخدامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مصوب 21 مهرماه 1370 و 153 قانون ارتش جمهوری اسلامی ایران مصوب 7 مهرماه 1366 به جانبازان بسیجی و سربازان جانباز سپاهی نمیباشد.
مجلس مقرر کرد، دولت میتواند به جانبازان بسیجی داوطلب و سرباز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همانند جانبازان ارتش به تدریج و بر مبنای اولویت درصد جانبازی، از کار افتادگی و اعسار با تأمین بار مالی آن در بودجه سنواتی از سال 1392 و بعد آن، از طریق سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح، حقوق پرداخت کند.
بر اساس مصوبه مجلس، آییننامه اجرایی این مادهواحده توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور، رئیس سه ماه از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون تهیه میشود و به تصویب هیئت وزیران میرسد.

**********************************************************************
طرح اصلاح قانون استخدامی سپاه فردا در مجلس بررسی می شود

تهران- نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی خارج از نوبت طرح الحاق یک تبصره به ماده 190 قانون استخدامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درمورد حقوق و مزایای سربازان جانباز و آزاده موافقت کردند.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، تقاضای جمعی از نمایندگان برای بررسی خارج از نوبت طرح الحاق یک تبصره به ماده 190 قانون استخدامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دستور کار روز سه شنبه مجلس قرار گرفت که با 169 رای موافق، 11 رای مخالف، 9 رای ممتنع از مجموع 221 نماینده حاضر به تصویب نمایندگان مجلس رسید.
با تصویب نمایندگان این طرح فردا در دستور کار خانه ملت قرار می گیرد.
محمد حسن ابوترابی فرد نایب رییس اول مجلس که ریاست جلسه علنی امروز را پس از علی لاریجانی برعهده داشت، اعلام کرد: چند تن از نمایندگان مجلس طرحی درباره حقوق و مزایای سربازان جانباز سپاه را به هیات رییسه مجلس ارایه کرده اند و خواستار رسیدگی خارج از نوبت این طرح شده اند.
نیره اخوان نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان یکی از متقاضان بررسی خارج از نوبت این طرح گفت: با توجه به این که هفته بسیج را پیش رو داریم باید یک اقدام بسیجی در مجلس انجام دهیم.
وی افزود: قانونی درباره حقوق و مزایای سربازان جانباز، فرزندان شهید و آزاده وجود دارد که در برخی نیروهای مسلح اعمال می شود ولی این قانون در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعمال نمی شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس تصریح کرد: این طرح در کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب شده است و ما خواهان تصویب خارج از نوبت آن در صحن علنی مجلس هستیم.
پس از اظهارات نیره اخوان، ابوترابی فرد این تقاضا را به رای گذاشت و به شوخی خطاب به نمایندگان گفت: قاعدتا بررسی خارج از نوبت این طرح رای می آورد زیرا خانم اخوان آن را پیشنهاد داده و آقای حسن کامران (دیگر نماینده اصفهان و همسر نیره اخوان) از آن حمایت کرده است.
ˈعبدالرضا عزیزی رییس کمیسیون اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درمورد این طرح توضیح داد: این طرح که درباره حق و حقوق سربازان جانباز سپاه است در کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب شده است.
وی افزود: هم اکنون سربازان جانباز، آزاده سپاه حق و حقوق خود را دریافت نمی کنند ولی سربازان ارتش حق و حقوق خود را دریافت می کنند و ما با تصویب این طرح خواهان دادن حق و حقوق سربازان سپاه هستیم.
*********************************************************************
قانون الحاق يك ماده به قانون مقررات استخدامى سپاه پاسداران
 
خبرگزاري فارس: رئيس جمهور قانون الحاق يك ماده به قانون مقررات استخدامى سپاه پاسداران انقلاب اسلامى مصوب 1370 كه در مجلس شوراى اسلامى تصويب و به تأييد شوراى نگهبان رسيده جهت اجراء ابلاغ كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه اطلاع رسانى دولت ، بر اساس اين قانون، مسئولان و مقامات مسئول در نيرو و يا سازمان مربوط همه ساله به نسبت يك درصد آمار كاركنان جمعى كه حداقل بيست و پنج سال تمام سابقه خدمت داشته باشند، به متخصصان زبده و شايسته آنان براى يك بار به ميزان حداكثر يك ارتقاء حقوقى تشويقى اعطاء كنند و ارتقاء مزبور صرفاً در محاسبه حقوق طول خدمت مؤثر بوده و پس از خاتمه خدمت حذف مي شود. بر اساس اين قانون، دستورالعمل اجرائى اين ماده توسط ستاد مشترك سپاه با هماهنگى ستاد كل نيروهاى مسلح و وزارت دفاع و پشتيبانى نيروهاى مسلح تهيه و به تصويب فرماندهى مسلح تهيه و به تصويب فرماندهى كل نيروهاى مسلح خواهد رسيد.
*********************************************************************
معوقات ایثارگران باز به تأخیر افتاد!

جلسه دیروز رئیس جمهور با زریبافان،حسینی (وزیر اقتصاد)و عزیزی(رئیس سازمان مدیریت و راهبردی) برای بررسی معوقات ایثارگران لغو شد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهدای ایران ، جلسه ویژه رئیس جمهور با وزیر اقتصاد و روسای سازمان های بنیاد شهید و مدیریت راهبردی برای بررسی و حل مسئله مطالبات معوقه ایثارگران از دولت ، که قرار بود دیروز (شنبه) برگزار شود
به علت تغییر برنامه های کاری رئیس جمهور به روز دیگری موکول گردید.
   
شایان ذکر است مسعود زریبافان در جلسه چهارشنبه گذشته هیات دولت ضمن طرح مشکل مطالبات معوقه ایثارگران از رئیس جمهور خواسته بود تصمیم عاجلی برای این مسئله اتخاذ و دستور ویژه ای را برای تامین منابع مالی جهت پرداخت مطالبات معوقه جانبازان ، خانواده شهدا و آزاذگان صادر کندکه در پی این تقاضا ، دکتر محمود احمدی نژاد دستور داد بود روز شنبه (دیروز) در جلسه ای در حضور وی وبا شرکت وزیر اقتصاد و روسای بنیاد شهید و سازمان مدیریت وراهبردی درباره این موضوع تصمیم گیری شود.
پایگاه اطلاع رسانی شهدای ایران امید وار است بعد از تصمیمات مجلس و دستورات مستقیم آقای رئیس جمهور بالاخره معوقات ایثارگران پداخت گزدد.
***********************************************************************
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران مجدداً پرداخت مطالبات معوقه آزادگان تا پایان سال جاری را خواستار شد
مهندس زریبافان در نامه ای دیگر مجدداً از دکتر عزیزی معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور خواست با توجه به دستورات صریح و مکرر ریاست محترم جمهور، در زمان باقیمانده تا پایان سال، معوقات آزادگان سرافراز را پرداخت نماید.
به گزارش خبرگزاری حیات به نقل از روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این نامه با اشاره به مذاکرات بعمل آمده و جلسات متعدد تشکیل شده و مکاتبات عدیده صورت گرفته در طول شش ماه گذشته در خصوص اجرائی نمودن ماده 13 قانون حمایت از آزادگان و در نهایت دستورات ریاست محترم جمهوری به دکتر عزیزی برای حل مشکل و تعیین تکلیف مطالبات آزادگان سرفراز تا پایان سال 1390 تاکید دوباره کرده است.
مهندس زریبافان در پایان این نامه از معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور خواسته است: با توجه به فرصت بسیار ناچیز باقی مانده تا پایان سال برای تعیین تکلیف و پرداخت مطالبات این عزیزان که بهترین ایام عمر خود را فداکارانه و صبورانه در زندان های رژیم های سفاک پهلوی و صدامی گذرانده اند، هرچه سریعتر اقدام لازم معمول و نتیجه را اعلام فرمائید.
گفتنی است دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان پیش از این در جلسه هیئت دولت بصورت شفاهی و کتبی دستور سرعت بخشیدن در اجرایی شدن ماده 13 قانون حمایت از آزادگان و تامین منابع مالی جهت پرداخت مطالبات معوقه آزادگان سرافراز تا پایان سال شده جاری را صادر نموده اند.
   
******************************************************************
نظرات شما عزیزان:
|