عنوان 104500 : ایمیلهای برگزیده دریافتی داخلی و بین الملل به سایت ایثار و مقاومت عبد الصمد قرائتی (privacy policy)
سلام علیکم؛
امام رضا علیه السلام فرمودند:
مردم به انجام روزه امر شده اند تا درد گرسنگى و تشنگى را بفهمند و به واسطه آن فقر و بیچارگى آخرت را بیابند.
"انما امروا بالصوم لکى یعرفوا الم الجوع و العطش فیستدلوا على فقر الاخر"
فرستنده ایمیل : vadieh90+unsubscribe@googlegroups.com
**********************************************************************
بسم الله الرحمن الرحیم
در دعاي روز دوازدهم ماه رمضان ميخوانیم:
«اللّهمّ زَينّي فيهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرني فيهِ بِلباسِ القُنوعِ والكَفافِ واحْمِلني فيهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّي فيهِ من كلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِكَ يا عِصْمَةَ الخائِفين»
«خدايا زينت ده مرا در آن با پوشش و پاكدامنى و بپوشانم در آن جامه قناعت و خوددارى و وادارم نما در آن بر عدل و انصاف و آسودهام دار در آن از هر چيز كه ميترسم به نگاهدارى خودت اى نگهدار ترسناكان.»
* شرح فرازهاي دعا
آيت الله مجتهدي تهراني در شرح «اللّهمّ زَينّي فيهِ بالسّتْرِ والعَفافِ» ميگويد: خدايا روزي كن من را در ماه رمضان و به دو چيز زينت بده. ستر و عفاف. ستر يعني اينكه گناهان مردم را مخفي كنم. به ما چه ارتباطي دارد كه فلاني عيب دارد؟ خوش به حال بندهاي كه به عيب خودش ميپردازد و به عيب ديگران كاري ندارد. اگر رفيقت هم عيب دارد به كسي نگو. غيبت حرام است و عمل چهل روز را از بين ميبرد و اعمال خوب غيبت كننده را در نامه اعمال شخص غيبت شونده مينويسند. وي ميافزايد: خوبيهاي مردم را بيان كنيد. مثلاً درباره انقلاب، خوبيهاي آن را بيان كنيد. مراجع تضعيف انقلاب را جايز نميدانند. اگر كسي پشت انقلاب حرف بزند و انقلاب را تضعيف كند و آمريكا بيايد، وضع ما بد ميشود باز اگر خداي ناكرده انقلاب بد باشد آنها از بد، بدترند. اين استاد اخلاق ادامه ميدهد: آنها كه به عيب ديگران كاري ندارند، بهترين زينت را دارند. حديث داريم خوش به حال كسي كه به عيب خود پرداخته به عيب ديگران كاري ندارد. وي در ادامه اظهار ميكند: در ادامه دعا عفاف آمده است. عفاف يعني اينكه گناه نكنيم و عفت نفس داشته باشيم كه گناه نكردن است. پس بيان نكردن گناه ديگران و داشتن عفاف اولين دعايي است كه در اين روز از خدا ميخواهيم. اين استاد بزرگ حوزه علميه در ادامه در شرح فراز «واسْتُرني فيهِ بِلباسِ القُنوعِ والكَفافِ» ميگويد: خدايا من را به دو چيز مستور كن؛ يكي لباس قناعت و ديگري كفاف. كفاف يعني اينكه زندگي را بگذرانيم. اگر مال و ثروت زياد داشته باشيم گرفتار ميشويم و اگر دستمان پيش كسي دراز باشد ذليل ميشويم پس از خدا بخواهيم كه به اندازه كفاف زندگي به ما بدهد. قناعت هم به انسان عزت ميدهد و كسي كه قناعت دارد خدا او را عزيز ميكند. آيتالله مجتهدي تهراني در ادامه در تشريح «واحْمِلني فيهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّي فيهِ من كلِّ ما أخافُ» ميگويد: خدايا من را عادل كن و كاري كن انصاف داشته باشم و خدايا از هرچه كه من از آن ميترسم من را امان ده. اگر كسي ما را تهديد ميكند به ما ايمني بده كه كسي نتواند به ما تعرض كند. آيتالله مجتهدي تهراني در پايان سخنان خود ميگويد: در پايان دعا ميگويم «بِعِصْمَتِكَ يا عِصْمَةَ الخائِفين» يعني به عصمت و حفظ و نگهباني خودت اي كسي كه خائفين و ترسناكان را نگهداري ميكني، اي كسي كه هركه به تو متوسل ميشود از او نگهداري ميكني، خدايا درباره ما اين دعاها را مستجاب بفرما!
کانون قرآنی انجمن اسلامی بلژیک
التماس دعا
--------------------------
یا علی
فرستنده ایمیل : vadieh90+unsubscribe@googlegroups.com
********************************************************************
در حديث داريم كه پيامبر(ص) فرمودند: «صِل مَن قطعك» يعني به او كه از تو قطع مي كند، بچسب. اين به رابطه مافوق و مادون هم مربوط است. مادون عقل ندارد و قطع مي كند. آيا من هم بايد قطع كنم؟ بايد بچسبم. بچه قهر مي كند، رفيق قهر مي كند، مي گويد به من اهانت شده است. چند دفعه سلام كردم جوابم را نداد. ببين پيامبر(ص) ما چه اخلاقي دارد كه مي گويد به كسي كه از تو قهر كرده است بچسب. چگونه اين كار را بكنم؟ اگر به او بچسبم سيلي ام مي زند. نقشه بكش، پشت سر تعريفش را بكن تا سيلي نزند. تا ببيند كه بدك هم نيست، خوب چيزي است. مطمئن باش كه قبل از تو او پيش قدم نمي شود. انتظار نكش. هم مادون باشد و هم پيش قدم شود؟ امكان ندارد.
هركس كه پايين تر است نازش بيشتر است. در ميان مردم مي گويند هر كه زشت تر است بازي و نازش بيشتر است. به ملك باج نمي دهد. خوب ها ناز ندارند. مگر نديديد كه خدا از ما قرض مي گيرد؟ «من ذا الذي يقرض الله قرضاً حسناً» خدا مي فرمايد چه كسي هست به من قرض بدهد؟ آيا خداوند طلب نصرت مي كند؟ انبيا هم طلب نصرت مي كردند: «قال من انصاري الي الله قال الحواريون نحن انصارالله واشهد بانا مسلمون» آيا حضرت عيسي(ع) فقير است كه از مادون خودش ياري مي خواهد؟ نه! او فقير نيست، بلكه بزرگ است و مي خواهد مادون را راه بيندازد. حضرت اباعبدالله(ع) هم در روز عاشورا همين را فرمود. «هل م ن ناصر ينصرني»؛ چه كسي از ميان شما هست كه مرا كمك كند؟ آيا اين از روي نياز است؟ نه! او بزرگ است و مي خواهد شنونده را راه بيندازد
اين است معني سخن پيامبر(ع) كه فرمود: «صل من قطعك و اعف عمن ظلمك»؛ حتي كسي را كه به تو ظلم كرده عفو كن. هرجا حرف زدي او بدرفتاري كرد، به او خدمت كردي به تو ظلم كرد، مالت را خورد، خداي نخواسته به تو اهانت كرد، با اين همه تو عفوش كن. روي دستش بلند شو. مرد باش. اينها اخلاق پيامبر ما است. بقيه مي گويند به كسي كه به تو احسان كرده احسان كن. هر كس باشد اين كار را مي كند، اما پيامبر(ص) مي گويد به كسي بچسب كه تو را ترك مي كند. عفو كن كسي را كه به تو ظلم مي كند. عطا كن به كسي كه از تو منع مي كند. از مالش مي خواهي و به تو نمي دهد. اينها صفات بزرگان است و رشد دقيقاً همين است
برگرفته از سخنان حاج اسماعيل دولابي
کتاب كيمياي محبت
*********************************************************************
بسم الله الرحمن الرحیم
در دعاي روز دهم ماه مبارك رمضان ميخوانيم:
«اَللّهُمَّ اجْعَلْني فيهِ مِنَ الْمُتَوَكِّلينَ عَلَيكَ وَاجْعَلْني فيهِ مِنَ الْفاَّئِزينَ لَدَيكَ وَاجْعَلْني فيهِ مِنَ الْمُقَرَّبينَ اِلَيكَ بِاِحْسانِكَ يا غايةَ الطّالِبينَ»
«خدايا قرارم ده در اين ماه از توكلكنندگان بر خودت و بگردانم در آن از سعادتمندان درگاهت، قرارم ده در آن از مقربان پيشگاهت به حق احسانت اي هدف نهايي جويندگان.»
* شرح فرازهاي دعا
آيتالله مجتهدي تهراني در شرح «اَللّهُمَّ اجْعَلْني فيهِ مِنَ الْمُتَوَكِّلينَ عَلَيكَ» ميگويد: خدايا من را در ماه رمضان از كساني قرار بده كه متوكل باشم و بر تو توكل كنم و چشمم به دست ديگري نباشد.
وي با بيان روايتي از صدر اسلام ميپردازد و ميگويد: شخص عربي، بدهكاري زيادي داشت. نزد امام حسين (ع) رفت و عرض كرد كه بدهكاري دارم، خواستم به كريمي مراجعه كنم و به همين دليل خدمت شما آمدم. حضرت فرمود؛ «سه مسأله ميپرسم؛ اگر يكي را جواب دادي، ثلث قرضت را ميپردازم، اگر دو تا را جواب دهي دو ثلث آن را ميدهم و اگر تمام آنها را پاسخ دهي، تمام قرضت را ميپردازم.» مرد عرب گفت كه آخر من پاسخ كسي چون تو را بدهم؟ كه امام فرمود: «جدم ميفرمود؛ «الاحسان به قدر معرفة» اگر بفهمم چيزي بلدي قرضت را ميدهم.» و بعد سؤال كرد: «بهترين چيزها در عالم چيست؟» عرب گفت: بهترين چيزها ايمان به خداست. و ايمان به رسول خدا و ايمان به شما خاندان اهل بيت. سوال دوم را اينگونه پرسيد كه «زينت انسان به چيست؟» عرب گفت: زينت عالم به حلم، زينت ثروتمند به بخشش و زينت فقرا به صبر است.
اين استاد اخلاق ادامه ميدهد: حضرت فرمود كه «اگر اينها نباشند؟» عرب گفتند: بايد آتشي از آسمان بيايد و اينها را از بين ببرد. عالمي كه حلم ندارد، ثروتمندي كه بخشش ندارد و فقيري كه صبر ندارد، بايد از بين بروند. حضرت امام حسين (ع) فرمود: «نجات از مهالك به چيست؟» عرب گفت: توكل به خدا. امام حسين (ع) تمام قرضهاي آن شخص عرب را پرداخت كرد و يك انگشتر نيز از دستشان خارج كرده است و به دست مردم عرب كرد.
وي تأكيد ميكند: اين حديث را گفتم تا به اين نكته اشاره كنم كه ماه رمضان و روزه ما را موفق كند تا به خدا توكل كنيم. من از صفر شروع كردم و با توكل به اين مرحله رسيدم. طلاب جوان هم بايد با توكل به درس و تحصيل خودشان ادامه دهند.
آيتالله مجتهدي تهراني در ادامه در شرح «وَاجْعَلْني فيهِ مِنَ الْفاَّئِزينَ لَدَيكَ» ميگويد: خدايا من رستگار باشم و نه شقي. اگر رستگار باشم در روز قيامت اهل بهشت ميشوم.
وي همچنين در شرح فراز «وَاجْعَلْني فيهِ مِنَ الْمُقَرَّبينَ اِلَيكَ» اظهار ميكند:خدايا من را از مقربان درگاهت قرار بده. اينكه آدم مقرب درگاه الهي باشد خوب است نه اينكه خدا عقب بزند او را. گاهي خدا غضب ميكند و بندگان بايد حواسشان را جمع كنند.
اين استاد اخلاق ادامه ميدهد: «بِاِحْسانِكَ يا غايةَ الطّالِبينَ» كه در پايان دعا آمده است، يعني به حق احسانت اي كسي كه نهايت طالبين تويي. يعني از هر جا كه آدم نااميد ميشود پيش خدا ميرود.
وي در پايان با بيان حديثي ميگويد: هر جا كه ميخواهي بداني دعايت مستجاب شده است، به دلت نگاه كن. ببين اگر نااميد از همه جا هستي، بدان كه آن دعا مستجاب شده است. خدا خودش ميفرمايد: به عزت و جلال خودم قسم كه قطع ميكنم اميد كسي را كه به غير از من اميد دارد.
کانون قرآنی انجمن اسلامی بلژیک
التماس دعا
-----------------------
یا علی
فرستنده ایمیل : vadieh90+unsubscribe@googlegroups.com
*********************************************************************
بسم الله الرحمن الرحیم
در دعاي روز نهم ماه مبارك رمضان ميخواني:
«اَللّهُمَّ اجْعَلْ لي فيهِ نَصيباً مِنْ رَحْمَتِكَ الْواسِعَةِ وَاهْدِني فيهِ لِبَراهينِكَ السّاطِعَةِ وَخُذْ بِناصِيتي اِلي مَرْضاتِكَ الْجامِعَةِ بِمَحَبَّتِكَ يا اَمَلَ الْمُشْتاقينَ»
«خدايا قرار ده برايم در اين روز بهرهاي از رحمت وسيعت و راهنماييام كن در اين ماه بهسوي دليلهاي درخشانت و مرا بهسوي موجبات خوشنودي همه جانبهات سوق ده به حق محبتت اي آرزوي مشتاقان.»
* شرح فرازهاي دعا
آيتالله مجتهدي تهراني در شرح فراز «اَللّهُمَّ اجْعَلْ لي فيهِ نَصيباً مِنْ رَحْمَتِكَ الْواسِعَةِ» ميگويد: خدايا، من را از رحمت واسعه خودت نصيب گردان. براي استجابت اين دعا بايد چه كنيم؟ بايد به زيردستمان كمك كنيم. اگر وضع مالي كسي خوب است، براي دختران دمبخت مستند جهاز تهيه كند. در اين صورت دعا درباره او مستجاب ميشود و اگر زلزله شود، زير آوار نميماند؛ چون رحمت خدا شامل حال او شده است. اين استاد برجسته اخلاق در ادامه در شرح «وَاهْدِني فيهِ لِبَراهينِكَ السّاطِعَةِ» ميگويد: خدايا من را هدايت كن به ادله روشن خودت. خدا دليلهاي روشني دارد كه ما را به آن ادله روشن، هدايت ميكند. هر ظالمي كه به جزاي اعمالش ميرسد، عبرتي است براي ما. آدم با ديدن اين عبرتها ميتواند خداشناس شود. آيتالله مجتهدي تهراني در ادامه در شرح «وَخُذْ بِناصِيتي اِلي مَرْضاتِكَ الْجامِعَةِ» ميگويد: من را به سمت موجبات خوشنودي و رضايت خودت ببر. از من راضي باش هرچند كه بد كردم و عمرم را به بطالت مصرف كردم. حالا آمدهام و من را به سمت رضايت خودت ببر. از من خشنود شو و رضايت جامع داشته باش. وي تأكيد ميكند: بايد تمام عيبها را از خود دور كنم، و با غيبت نكردن، حلال كردن مال و... اين دعا دربارهام مستجاب شود. تا مردم از ما راضي نشوند، خدا از ما راضي نميشود. آيتالله مجتهدي تهراني باره «بِمَحَبَّتِكَ يا اَمَلَ الْمُشْتاقينَ» در دعاي روز نهم ماه مبارك رمضان ميگويد: اين دعاها را درباره من مستجاب كن، به حق دوستي خودت اي آروزي مشتاقان. اينطور ميگوييم چون خدا نسبت به ما دوستي دارد و خدا صد برابر محبت والدين به اولاد، ما را دوست دارد. روايت است كه دوستي صد درجه دارد كه 99 بخش آن مخصوص خدا است و يك درجه آن بين مخلوقات تقسيم شده و خدا در همان يك بخش نيز، سهم دارد. خدايا اين دعاها را به محبت خودت درباره ما مستجاب كن.
کانون قرآنی انجمن اسلامی بلژیک
التماس دعا
---------------------------
یا علی
فرستنده ایمیل : vadieh90+unsubscribe@googlegroups.com
*******************************************************************************
با عرض شرمندگی سایت ایثار و مقاومت از پذیرفتن ایمیل های دارای بنر های مستهجن و برگزیده شدن آنها جهت معرفی معاف می باشد .
لازم به ذکر است که حدود ۱۵۰۰۰ ایمیل مستهجل بین الملل که قابل معرفی نبوده توسط مدیریت سایت امحا و نابود گردیده (جهت اطلاع)
thank you very much
privacypolicy
نظرات شما عزیزان:
|