تبادل لینک هوشمند برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان سايت ايثار و مقاومت (privacy. policy ) و آدرس esarm.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 8
بازدید ماه : 81
بازدید کل : 146265
تعداد مطالب : 800
تعداد نظرات : 10
تعداد آنلاین : 1
Rbiter.com”>
عنوان 90100 : خليج فارس از دیدگاه حقوق بینالملل+ چند خبر مهم دیگر
عنوان 90100 : خليج فارس از دیدگاه حقوق بینالملل+استقرار سیستم های تهاجمی و دفاعی در جزایر سه گانه + دوستان سوریه در تونس چه کردند؟ ا++
خليج فارس از دیدگاه حقوق بینالملل
روز ملي خليج فارس با تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تقويم ايران اضافه شد. شوراي عالي انقلاب فرهنگي با توجه به هدف قراردادن هويت فرهنگي و تاريخي ملت ايران از سوي ايادي استكبار جهاني به خصوص برخي از كشورهاي همسايه و تلاش آنان براي تحريف نام تاريخي خليج فارس، به پيشنهاد شوراي فرهنگ عمومي روز اخراج پرتغاليها از تنگه هرمز را به عنوان روز ملي خليج فارس نامگذاري كرد.
سازمان ملل متحد در چندین نوبت در بیانیهها، اصلاحیهها و مصوبههای گوناگون و با انتشار نقشههای رسمی، نه تنها بر رسمی بودن نام «خلیج فارس» تاکید کرده، بلکه از هیاتهای بینالمللی خواسته که در مکاتبات رسمی به ویژه در اسناد سازمان ملل از نام کامل «خلیج فارس» استفاده نمايند.
توصیهنامه سازمان ملل در 18 آگوست 1994در مورد الزام استفاده از نام تاریخی «خلیج فارس» كه در هر شرايطي به جاي كلمه خليج از خليج فارس استفاده شود و هيچگاه كوتاه نشود حتي در متوني كه چندين بار تكرارشده است.
توصیه به استفاده از كلمه خليج فارس كه در همه اسناد استفاده شود در 24 مَي سال 1976 ميلادي
از فرماندهي ارتش امريكا در خليج فارس با موضوع ارسال يك جلد كتاب جغرافياي ايران و تاكيد بر وجود خليج فارس در آن كه براي كليه فرماندهان و افراد تحت امر در خليج فارس ارسال شده است.
از دفتر اتباع خارجي و رفاه عمومي در 27 جولاي 2001
عذرخواهي و پاسخ به نامه اعتراضي آقاي افشين دست افشان در مورد اعتراض به عدم استفاده از نام خليج فارس توسط كميته دايمي نام جغرافيا در انگليس
وجود يك موافقتنامه بين آژانس پست بريتانيا، خليج فارس و پاكستان كه در لندن در22 جولاي سال 1952 ميلادي امضا شده و نشان دهنده استفاده از نام خليج فارس در آن زمان مي باشد
در تمامی اسناد بین الملل و جغرافیایی جهان نام خلیج فارس ثبت شده است . تنها جعل سندیت خلیج فارس را موئسسه آمریکایی نشنال جئوگرافی انجام داد که با اعتراض شدید ایرانیان مجبور به اصلاح شد . سازمان ملل متحد در چندین نوبت در بیانیهها، اصلاحیهها و مصوبههای گوناگون و با انتشار نقشههای رسمی، نه تنها بر رسمی بودن نام «خلیج فارس» تاکید کرده، بلکه از هیاتهای بینالمللی خواسته که در مکاتبات رسمی به ویژه در اسناد سازمان ملل از نام کامل «خلیج فارس» استفاده نمایند.
ا استقرار سیستم های تهاجمی و دفاعی در جزایر سه گانه ا
سردار فدوی با تشریح دستاوردهای حوزه دریایی گفت: انواع مختلف سیستمهای تهاجمی و دفاعی از جمله تیپهای تفنگدار دریایی سپاه پاسداران در جزایر ایرانی به خصوص تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی مستقر هستند.
به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تشریح دستاوردهای حوزه دریایی با تاکید بر حاکمیت مطلق جمهوری اسلامی ایران بر جزیره ابوموسی به سفر رئیس جمهور به این جزیره اشاره کرد و گفت: انواع مختلف سیستمهای تهاجمی و دفاعی از جمله تیپهای تفنگدار دریایی سپاه پاسداران در جزایر ایرانی به خصوص تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی مستقر هستند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: اعمال حاکمیت جمهوری اسلامی در جزیره ابوموسی مانند اعمال حاکمیت در تهران است و سفر رئیس جمهور به این جزیره مثل سفر وی به اصفهان است.
وی افزود: ما تعدادی مهمان در این جزیره داریم که از سالهای قبل نیز بودهاند، چنانچه مهمانها بخواهند حتی آجری را جا به جا کنند باید این کار را طی فرآیند پیچیدهای صورت دهند.
فدوی با بیان اینکه انواع مختلف سیستمهای تهاجمی و دفاعی از جمله تیپهای تفنگدار دریایی سپاه پاسداران در جزایر ایرانی به خصوص تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی مستقر هستند، اظهار داشت: به دلیل جایگاهی که این جزایر هم به لحاظ دفاعی و هم تهاجمی دارند، نیروی دریایی سپاه اجازه ورود هیچ دشمنی را به این جزایر و حتی آبهای سرزمینی را نخواهد داد و در صورت بروز هرگونه اقدام خصمانه با پاسخی شدید مواجه خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران نه تنها در ابوموسی، بلکه در تمامی جزایر به خصوص 3 جزیرهای که به لحاظ مناقشهای که انگلیس در سالهای قبل از انقلاب برپا کرد توجه ویژهای دارد و این جزایر در مسیر عمران و آبادانی قرار گرفته و اینک فرصتی است تا شرایط مناسبی برای بازدید مردم از این نقاط گردشگردی کشورمان فراهم شود.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با رد ادعای برخی سران عرب در خصوص جزایر سه گانه بر حاکمیت جمهوری اسلامی ایران بر این جزایر به عنوان جزء لاینفک خاک مقدس ایران اسلامی تاکید و تصریح کرد: این موضوع را حتی یک کودک هم متوجه میشود که انگلیس تخم این فتنه را سالها قبل کاشت تا آمریکاییها اکنون از آن بهرهبرداری کنند؛ آمریکاییها به دنبال دستاویزی هستند که با ایجاد تفرقه در جهان اسلام اساس و بنیان ماهیت باطل خود که بر مبنای سلطه بر دیگران است را در منطقه پیاده کنند کشورهای منطقه نباید به این سادگی در این مسیر قرار گرفته و از آنها پیروی کنند.
محمد ایرانی، سفیر پیشین ایران در اردن در گفتاری برای دیپلماسی ایرانی به بررسی آخرین وضعیت سوریه میپردازد.
دیپلماسی ایرانی: اجلاس دوستان سوریه در تونس از ابعاد مختلف قابل بررسی و ارزیابی است. این اجلاس که با حضور طرف های مختلف بین المللی اعم از کشورها و نهادهای جهانی و گروه های سیاسی جمعه گذشته برگزار شد، فی نفسه عامل فشار بین المللی جدیدی علیه نظام موجود در سوریه محسوب می شود. این نشست به منزله واکنش اعراب و جریان غرب در مرحله اقدامات مابعد وتوی روسیه و چین در 4 فوریه است. لذا از این بابت که در کنار اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل و حمایت 137 کشور جهان در مقابل 12 رای مخالف نسبت به لزوم تغییر در سوریه، این کشور را در فشار بین المللی جدیدی قرار می دهد، تردیدی وجود ندارد. اما نکته ای که لازم است به آن پرداخته شود میزان و تنوع اختلافاتی است که در جبهه مقابل نظام آقای بشار اسد وجود دارد و در چنین نشست هایی نمایان می گردد.
به نظر می رسد اجلاس تونس علی رغم این که موفق گردید نمایشی از مخالفان رسمی و غیر رسمی سوریه را به تصویر کشاند، اما واقعیتی را آشکار کرد که از دید ناظران سیاسی پنهان نماند. آن واقعیت این است که اجماع بین المللی مبنی بر یک اقدام جدی علیه سوریه هنوز شکل نگرفته است. اجلاس تونس نشان داد که در صحنه بین الملل بدون حضور طرف های مهمی چون روسیه و چین، و البته مخالفت این دو با این اجلاس، عملا راهکار تعیین کننده ای که بتواند خواسته مخالفین دولت آقای بشار اسد را محقق سازد، وجود ندارد؛ همان طور که در نشست شورای امنیت نیز وجود نداشت. بنابراین در اقدامات آینده، همه توجهات امریکا و غرب به سمت هزینه کردن برای رسیدن به اجماعی بین المللی که روسیه و چین نیز در آن حضور داشته باشند، معطوف خواهد شد.
واقعیت دیگری که در جریان این نشست می توان به آن پی برد، اختلاف غرب و اعراب، (در قالب عربستان و قطر) بود. در شرایطی که عربستان سعودی و در کنار آن قطر، طرح مداخله نظامی بین المللی را به طور جدی پیگیری می کنند و انتظار آن ها از این اجلاس نیز توافقی جهانی برای مسلح کردن رسمی معارضه یا لااقل امکان حضور نیروهای بین المللی و عربی (ولو تحت عنوان نیروهای پاسدار صلح) بود، اما هم جریانی در داخل اعراب خصوصا در تونس و مصر و هم در جبهه غرب، مواضع اخیر آمریکایی ها با طرح مذکور همدلی و توافقی نشان نداد. سعودی ها تنها راه سرنگونی بشار اسد را ارسال سلاح و تجهیزات برای مخالفان می دانند و در پی انتقال قدرت در سوریه به هر قیمت چه با رضایت هیئت حاکمه این کشور و یا بدون رضایت آن هستند. در حالی که در اظهارات رئیس جمهور جدید تونس و وزیر خارجه اش، چنین خواسته ای نبود و عمدتا راه حل سیاسی مورد نظر آنان قرار داشت.
بیانیه کاخ سفید و اظهارات خانم کلینتون که تاکید می نمود، در شرایط فعلی موافقت با ارسال سلاح به مخالفان سوریه دور از حکمت و عقل است، ( گرچه در گذشته نزدیک امریکایی ها مخالفان دولت سوریه را از تحویل سلاح خود به دولت بر حذر داشته بودند) موجب شد وزیر امور خارجه عربستان جلسه را ترک کند و نشان دهد نتایج اجلاس تونس فاقد اقدام عمدی علیه نظام حاکم در سوریه است.
از زاویه دیگر اختلاف نظر بین گروه های سوری معارض است که ظاهرا جدی است و در چنین مواقعی به سرعت بروز می کند. هر دو جریان مخالف یعنی شورای ملی معارضه که در خارج از سوریه فعالیت می کند و نیز هیئت هماهنگی برای تغییر که در داخل کشور است، هر دو برای شرکت در این اجلاس دعوت شده بودند. هیئت هماهنگی یعنی مخالفان داخل، پس از حضور در تونس و قبل از شروع رسمی اجلاس، پس از دریافت نظراتی که مایل است رقیبش یعنی شورای ملی را به عنوان نماینده اصلی مردم سوریه معرفی کند و نیز اصرار بر نظامی کردن بحران سوریه و مسلح کردن رسمی معارضه دارد، تونس را به نشانه اعتراض ترک کرد.
البته عدم توافق این دو جریان مخالف دولت سوریه قبلا نیز در نشست آقایان برهان غلیون و هیثم مناع، نمایندگان دو طرف در قاهره حکایت از اختلافات جدی آن ها داشت. اضافه بر آن در درون شورای ملی مخالفان نیز اختلافاتی در حال ظهور است. اظهارات هم زمان یکی از اعضای برجسته شورا که اعلام نموده جریانی در داخل شورا در پی تحکم بر دیگران است و به زودی تعدادی از شخصیت های برجسته عضو شورای ملی معارضه از آن جدا خواهند شد، قابل تامل است. عدم صدور بیانیه نهایی که می تواند ناشی از عدم توافق طرف های شرکت کننده در اجلاس پیرامون قضایای مطروحه باشد و نیز دست نیافتن اجلاس به اهداف از قبل اعلام شده این نشست که یکی از موارد آن موضوع کمک رسانی بین المللی به داخل و مردم سوریه اعلام شده بود و عملا راهکاری را به تصویب نرساند، حکایت از این واقعیت دارد که کنفرانس دوستان سوریه در تونس بدون هیچ دستاورد روشنی که البته حاصل عدم اجماع حاضران بوده، به کار خود پایان داده است.