عنوان 13200: بیانات مهم رهبر معظم انقلاب در دیدار پرشور جوانان در آستانه 13 آبان؛+ ترور سردار سلیمانی؛ جنگ روانی جدید آمریکا علیه ایران + بازی سه جانبه آمریکا علیه ایران
بیانات مهم رهبر معظم انقلاب در دیدار پرشور جوانان در آستانه 13 آبان؛
100 سند از نقش امريكا در ترورهاي ايران و منطقه داريم كه آبرويشان را خواهد برد/ ملت، بيني دشمن را به خاك ميمالد
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار پرشور هزاران نفر از دانش آموزان و دانشجویان، روز سیزدهم آبان را یکی از عبرتهای قابل تأمل انقلاب اسلامی و نشان دهنده معجزه توکل به قدرت الهی و ایستادگی همراه با بصیرت در راه رسیدن به هدف، دانستند و تأکید کردند: به برکت توکل، ایستادگی، و بصیرت، ملت ایران در 32 سال گذشته، از همه چالش ها پیروزمندانه بیرون آمده و پیشرفت کرده است و در آینده نیز قطعاً ملت ایران در چالش های پیش روی خود پیروز و سربلند خواهد بود.
در این دیدار که در آستانه سیزدهم آبان، روز دانش آموز و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، برگزار شد، حضرت آیت الله خامنه ای سیزدهم آبان را به معنای واقعی کلمه، از ایام الله دانستند و افزودند: چنین مناسبت های برجسته و درخشان در تاریخ انقلاب اسلامی، فرصتی برای تأمل به منظور شناخت مسیر صحیح حرکت ، و برنامه ریزی برای آینده براساس تحلیل واقع بینانه از این عبرتهای تاریخی است.
ایشان مهمترین ویژگی سیزده آبان را نمود توکل بر قدرت الهی و ایستادگی همراه با بصیرت در راه مبارزه و اهداف والا برشمردند و افزودند: امام عزیز و بزرگوار در سیزدهم آبان سال 1343، به دلیل اعتراض به حق مصونیت امریکاییها در ایران، و ایستادگی در مقابل آن، به وسیله مزدوران امریکا ، غریبانه تبعید شدند اما 15 سال بعد، در سیزدهم آبان سال 58، فرزندان امام که همان جوانان انقلابی دانشجو بودند، با تسخیر لانه جاسوسی امریکا در تهران، امریکا را از ایران تبعید کردند.
رهبر انقلاب اسلامی، وقوع این رویداد به ظاهر محال و نشدنی را نتیجه توکل امام خمینی(ره) به قدرت خداوند و استقامت در غربت تبعید، دانستند و خاطرنشان کردند: امام بزرگوار (ره) هیچگاه ناامید و خسته نشدند و با بیدار کردن مردم و ایجاد احساس استقلال، آرمانخواهی و مجاهدت در آنان، مردم را به تدریج وارد صحنه کردند و زمینه ساز پیروزی انقلاب اسلامی ایران شدند.
حضرت آیت الله خامنه ای پیروزی انقلاب اسلامی را عامل بیرون رانده شدن شاه از ایران دانستند و افزودند: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در سیزدهم آبان سال 58 نیز، امریکا از ایران رانده شد و به همین دلیل امام (ره) تسخیر لانه جاسوسی امریکا را انقلابی بزرگتر از انقلاب اول توصیف کردند.
ایشان تأکید کردند: امام خمینی(ره) به پشتوانه اراده اسلامی و ایمانی ملت ایران که ناشی از اتکا به خداوند و ایستادگی در مسیر بود، پرچم تسلط ظالمانه و متکبرانه امریکا را از بام ایران به پایین انداختند و این پرچم زیر پای جوانان مؤمن کشور، لگدمال شد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به برخی تحلیل های مادی روشنفکر نماها که پیروزی ملت ایران را در مقابل امریکا محال و ملت ایران را محکوم به شکست می دانستند، خاطرنشان کردند: برخلاف آن نگاهها و تحلیلهای مادی، جمهوری اسلامی ایران پیروز و امریکا مجبور به عقب نشینی شد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به توطئه های مختلف استکبار به رهبری امریکا و صهیونیزم بر ضد ملت ایران، تأکید کردند: به حول قوه الهی و به همت ملت ایران و پیشروی جوانان عزیز کشور، در هر دوره ای که توطئه ای شکل گرفت، جمهوری اسلامی ایران پیروز و امریکا شکست خورده میدان بود و آینده هم به همین روال خواهد بود.
ایشان با تأکید بر اینکه هرگونه برنامه ریزی برای آینده باید با چنین تحلیل و نگاهی باشد، افزودند: اگر در هر عرصه ای با تشخیص مسیر صحیح، تصمیم قطعی گرفته و حرکت با اعتماد به قدرت خداوند و استقامت در مسیر آغاز شود، قطعاً دشمن مجبور به عقب نشینی خواهد شد، همانگونه که در سیزده آبان 58، دوران دفاع مقدس و در قضیه اعمال تحریم ها، شاهد بودیم.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه دست نظام جمهوری اسلامی ایران در همه عرصه ها پر است، خاطرنشان کردند: یک نمونه از این دست پر جمهوری اسلامی ایران، ارائه اندیشه سیاسی نو، به دنیا، به نام "مردم سالاری دینی" است که از لحاظ مبانی فکری و اعتقادی، بسیار مستحکم و از لحاظ علمی، قابل اجرا و پیش رونده است.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به نگرانی دشمنان از گسترش و الگو برداری این اندیشه سیاسی مستحکم و قابل اجرا، افزودند: به همین دلیل، دولت امریکا تلاش کرد، در بحبوحه گرفتاریهای روزافزون خود و در اوج حرکت وسیع مردمی جنبش وال استریت، با سناریویی مسخره، جمهوری اسلامی ایران را به یک حرکت تروریستی مهمل، بی منطق و غلط متهم کند اما هر فرد صاحب منطق و اهل فن در دنیا، با دیدن این سناریوی مضحک، آن را رد کرد.
ایشان تحت الشعاع قرار دادن جنبش وال استریت و فشار به جمهوری اسلامی ایران را از اهداف دولت امریکا در این سناریو سازی برشمردند و افزودند: آنها قصد دارند، شریف ترین عناصر مبارز جمهوری اسلامی ایران را متهم به تروریسم کنند، در حالی که امروز، تروریست بزرگ در دنیا، امریکا است.
رهبر انقلاب اسلامی، دست جمهوری اسلامی ایران را در این عرصه نیز پرخواندند و تأکید کردند: ما 100 سند غیرقابل خدشه از نقش امریکا در هدایت ترورها و تروریست ها در ایران و منطقه داریم که با ارائه این 100 سند، آبروی امریکا و مدعیان حقوق بشر و مبارزه با تروریسم را در افکار عمومی جهان، خواهیم برد.
حضرت آیت الله خامنه ای، امریکا را بی آبرو و شکست خورده خواندند و خاطرنشان کردند: امریکا اکنون در افغانستان و عراق شکست خورده و چاره ای جز خروج از این دو کشور ندارد همانطور که در شمال افریقا هم شکست خورده است.
ایشان افزودند: امریکاییها نتوانستند حسنی مبارک و بن علی را در مصر و تونس حفظ کنند زیرا ملتها بر آنها فائق آمدند و در لیبی نیز همین اتفاق روی داد و با وجود ارتباط های پنهانی با قذافی تا قبل از مرگ ذلیلانه اش، نتوانستند او را حفظ کنند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: ملتهای منطقه و جهان، به وضوح نفاق و دورویی امریکا و غرب را در قضایای مصر، تونس و لیبی دیدند و در قضایای دیگر نیز دورویی آنها بار دیگر آشکار خواهد شد.
حضرت آیت الله خامنه ای قیام مردم امریکا و 80 کشور جهان بر ضد نظام لیبرال دموکراسی را نشانه شکست خوردگی نظام سرمایه داری غرب دانستند و افزودند: شاید امریکا و غربیها بتوانند قیام ها را سرکوب کنند اما این آتش خاموش شدنی نیست.
ایشان تأکید کردند: همه بدانند، مبارزه جبهه حق با باطل و فرعون استکبار که با سردمداری ملت ایران و با پرچم اسلام آغاز شد، تا سرنگونی استکبار ادامه پیدا خواهد کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای، جمهوری اسلامی ایران را نقطه کانونی حرکت آغاز شده در منطقه و جهان خواندند و خاطرنشان کردند: به همین دلیل دشمنان تلاش دارند تا با ناامید کردن مردم بویژه جوانان و همچنین مسئولان، در حرکت رو به جلو این نقطه کانونی، اختلال ایجاد کنند اما جوانان و مسئولان کشور با توکل بر خدا، و با امید و قدرت فراوان، محکم ایستاده اند.
ایشان عامل اصلی پیروزیها و موفقیت های ملت ایران را یکپارچگی و عزم و اراده جدی مردم و مسئولان برشمردند و افزودند: مبارزه با ملت بصیر، صبور، آگاه، مقاوم و متکی بر خداوند، به جایی نخواهد رسید و دشمن همچون گذشته شکست خورده میدان خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم هوشیاری در مقابل تلاشها برای ایجاد اختلاف میان مردم و مسئولان، و دروغ پردازی برای ایجاد ناامیدی تأکید کردند: ملت ایران در سالهای گذشته علاوه بر اینکه توانست بر هر توطئه ای پیروزی شود، بعد از هر مرحله، خود را از لحاظ توانایی و پیشرفت یک درجه بالاتر کشید.
حضرت آیت الله خامنه ای، پیشرفتهای روزافزون ملت ایران، با وجود اعمال تحریم ها را نمونه ای بارز از این موضوع خواندند و افزودند: آنها به خیال خود درهای علم و فناوری را به روی جوانان ایرانی بستند اما جوانان ایرانی از درون جوشیدند و پیشرفت علمی و فناوری امروز ملت ایران نسبت به گذشته دهها برابر است.
ایشان تأکید کردند: قطعاً ملت ایران بر چالش های کنونی و آینده فائق خواهد آمد و بینی دشمن را به خاک خواهد مالید.
*********************************************************************
|
|
به نظر میرسد آمریکاییها با وارد شدن به فاز ترور، نشان دادهاند که نتوانستندهاند افکار عمومی منطقه را درباره دخالت ایران در امور داخلیشان قانع کنند و قصد دارند با ترور و تهدید ادعایشان را قابل باور کنند و از سوی دیگر جنگ روانی جدیدی را علیه ایران به راه بیاندازند. |
|
اخبار منتشر شده در رسانه های داخلی و خارجی مبنی بر پیشنهاد برخی از نظامیان آمریکایی برای ترور فرماندهان سپاه پاسداران و به خصوص شخص سردار قاسم سلیمانی پرده از ادعاهای دروغین سران کاخ سفید در مبارزه با تروریست برداشته و این واقعیت را آشکار می کند که این کشور برای برخورد با مخالفان خود از هیچ ابزاری حتی ترور چشم پوشی نمی کند.
به گزارش ایران دیپلماتیک، «روئل مارک گرچت» کارشناس سابق بخش خاورمیانه در سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) و عضو بنیاد «دفاع از دموکراسیها» با بیان اینکه سپاه ایران از همان منطقی که آمریکا بر اساس آن عمل میکند، استفاده نمیکند تاکید کرد که آنان [سپاه ایران] را نمیتوان مرعوب کرد مگر اینکه «یکی از آنان کشته شود» این مقام آمریکایی صراحتا به نام قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران اشاره و تصریح کرد که وی را باید دستگیر کرد یا کشت؛ گرچت در این خصوص اعلام کرد که قاسم سلیمانی بسیار سفر میکند… « تکان بخورید… تلاش کنید یا دستگیرش کنید یا بکشیدش».
نیروی قدس یا سپاه قدس نیروی ویژه و زیرشاخهای از نیروهای پنجگانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ایران است که مسئول فعالیتهای نظامی برونمرزی را دارد فرمانده کنونی آن، قاسم سلیمانی است. برخی تحلیلگران نیروی قدس را یکی از بهترین نیروهای ویژه در جهان دانستهاند.
نیروهای قدس در جنگ ایران و عراق بهعنوان نیروی مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تشکیل شد و فعالیتش را با حمایت از کردها برای مقابله با صدام حسین در زمان جنگ ادامه داد. همچنین با حمایت از احمدشاه مسعود در جنگ شوروی در افغانستان و بعدها در مقابله با طالبان دامنه فعالیتش را گسترش داد. همچنین گزارشهایی از نیروهای قدس مبنی بر حمایت از جنگجوهای اسلامگرای بوسنیایی در جنگ یوگوسلاوی در دست است.مأموریت اصلی نیروی قدس، سازماندهی، پروراندن، تجهیزکردن و سرمایهگذاری بر جنبشهای انقلابی اسلامی است.
سال گذشته بود که سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس با حکم حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا به درجه سرلشکری نائل شد؛ سرلشکر قاسم سلیمانی از فرماندهان ارشد جنگ تحمیلی به شمار میرود که در ایام دفاع مقدس فرماندهی لشکر ۴۱ ثارالله را به عهده داشت؛ این فرمانده عالیرتبه سپاه پاسداران پس از پایان جنگ تحمیلی با حضور در پست های خطیر در سپاه به انجام وظیفه پرداخت تا اینکه در اواخر دهه ۷۰ با حکم فرمانده معظم کل قوا به عنوان فرمانده سپاه قدس مشغول به کار شد.
و توجه مقامات آمریکایی و صهیونیستی به وی از همان زمان فرماندهی سپاه قدس آغاز شد؛ آمریکا و رسانههای تحت سلطه آن برای سرپوش گذاشتن به فعالیتهای خود در منطقه بارها وی را به دخالت در امور داخلی عراق متهم کردهاند
منابع خارجی و خصوصا غربی ، ادعاهای حیرت انگیزی را درباره نیروی قدس و فرمانده آن مطرح می کنند. تبلیغات غرب درباره فرمانده نیروی قدس بعد از اشغال عراق توسط آمریکا به اوج رسید. برای نمونه ، روزنامه معتبر آمریکایی «مک کلثی» نوشت: “یکی از قدرتمندترین چهرههای موجود در عراق، یکی از مقامات دولتی این کشور، یک رهبر شبه نظامیان یک روحانی بلندپایه و یا یک فرمانده یا دیپلمات آمریکایی نیست. این فرد، یک ژنرال ایرانی است که هماکنون بسیار پرنفوذتر از همه مقامات نامبرده شده است. ژنرال قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس، شاخه فعال سپاه پاسداران ایران در عراق است که مأموریت این شاخه، گسترش نفوذ ایران در خاورمیانه است. سلیمانی به عنوان مرد شماره یک تهران در عراق، عامل حمایت نظامی و مالی از گروههای گوناگون عراقی بوده و سعی در ناکام گذاشتن تلاشهای آمریکا برای ایجاد دولتی متمایل به غربیها پس از سقوط صدام حسین را دارد.به گفته مقامات آمریکایی، سلیمانی انتخاب سیاستمداران متمایل به ایران را تضمین و همواره با رهبران ارشد عراقی دیدار و از چهرههای شیعه عراق دفاع میکند.”
روزنامه مذکور در سیام مارس ۲۰۰۸ گزارش داده بود:«… سلیمانی برای توقف درگیریها میان نیروهای امنیتی عراق که بیشترشان شیعه هستند و نیروهای رادیکال مقتدی صدر در شهر بصره، پا در میانی کرده است.گفتنی است، سفارت ایران در عراق، به درخواست رسمی آمریکاییان برای دادن اطلاعاتی درباره سلیمانی پاسخ نداده و هیأت نمایندگی ایران در نیویورک نیز در این باره نظری نداده است.یکی از نخستین و مهمترین پیروزیهای سلیمانی بر آمریکا در عراق، ایجاد برتری سیاسی بود، نه نظامی.
وی در ژانویه سال ۲۰۰۵، زمانی به عراق آمد که عراقیها برای نخستین بار پس از سقوط صدام حسین، به پای صندوقهای رأی میرفتند.در حالی که آمریکا حمایت شدیدی از نخستوزیر شدن ایاد علاوی میکرد، سلیمانی فعالیت خود را در حمایت از شیعیان طرفدار ایران آغازکرد و به شدت به راهنمایی آنان برای پیروزی در انتخابات پرداخت.پس از انتخابات، بوش انگشتهای رنگی مردم عراق را پیروزی بزرگی برای دمکراسی دانست، اما علاوی و متحدانش شکست خوردند و در عوض، متحدان ایران وارد میدان شدند.یک سال بعد، در آوریل سال ۲۰۰۶ ایران باز هم نگران بن بست مذاکرات برای برگزیدن نخستوزیر جدید عراق پس از دومین دور انتخابات مجلس عراق شد و این بار سلیمانی به منطقه سبز رفت تا با سیاستمداران شیعه مذاکره کرده و تضمین کند که انتخاب نهایی عراق، مورد پذیرش تهران نیز هست و در پایان هم عراقیها بر سر نخستوزیری نوری المالکی به توافق رسیدند.
در این باره زلمای خلیلزاد نیز میگوید: در آن زمان، صحبتهایی از ورود وی به منطقه سبز بود.همانقدر که مقامات آمریکایی سلیمانی را به جنگ افروزی متهم میکنند، او در ایجاد صلح نیز برای رسیدن به اهدافش فعال بوده است. او ماه گذشته در پایان دادن به درگیریهای نیروهای مقتدی صدر و نیروهای عراقی در بصره، نقشی حیاتی داشت؛ تهدیدی که میرفت ناآرامیهای آن گسترش یافته و پیامدهای وخیمی به ویژه برای منابع نفتی عراق در پی داشته باشد.
در نشست مهم دیگری که در نقطه مرزی ایران و عراق در مریوان انجام شد و به گفته منبعی که نخواست نامش فاش شود، در این دیدار، جلال طالبانی، درخواستی به ژنرال قاسم داده است، مبنی بر اینکه نبردها و ناآرامیها متوقف شود.به گفته این مقامات، سلیمانی نیز روز پس از آن، پیامی میفرستد و بلافاصله نبردها متوقف میشود…»
به نظر میرسد آمریکاییها اکنون با وارد شدن به فاز ترور، نشان دادهاند که نتوانستندهاند افکار عمومی منطقه را درباره دخالت ایران در امور داخلیشان قانع کنند و قصد دارند با ترور و تهدید ادعایشان را قابل باور کنند؛ و از سوی دیگر جنگ روانی جدیدی را علیه ایران به راه بیاندازند.
کارشناسان مسائل دیپلماتیک بر این باورند تلاش آمریکا برای ترور فرماندهان سپاه قدس در راستای فشارهای لابی صهیونیستی است؛ چرا که رژیم صهیونیستی بیش از همه از سپاه قدس و فعالیتها آن هراس دارد. سپاه قدس در طول چند ساله گذشته بسیار مورد توجه محافل امنیتی و نظامی آمریکا قرار گرفته است .شاید مروری بر فعالیت های این بخش از سپاه پاسداران علل ترس همراه با انفعال این محافل را آشکار کند.
|
***************************************************************************

ایران > سیاستخارجی - گروه سیاسی:
مقامات کشورمان اظهارات هیلاری کلینتون، در گفتوگو با شبکههای خبری بیبیسی و صدای آمریکا را سرشار از تناقضگویی و ناشی از سوءتفاهم دانستهاند اما در کنار اقدامات رسانهای جدید دولت آمریکا علیه ایران، برخی نظامیان و کارشناسان نظامی آمریکایی نیز پیشنهادی مبنی بر ترور برخی مسئولان ایران بهخصوص از اعضای سپاه پاسداران را مطرح کردهاند.
کمتر از 3هفته پس از آنکه دولت آمریکا، سناریوی خیالی ترور سفیر عربستان در واشنگتن توسط دو ایرانی را به کمک امپراتوری رسانهایاش طرح کرد و فشارهایش را برای گستردهتر کردن دامنه تحریمها علیه ایران افزایش داد کاخ سفید اقدامات جدیدی را علیه ایران آغاز کرده است.در همین راستا هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا، چهارشنبه شب با حضور در شبکه خبری بیبیسی فارسی (شبکه سلطنتی بریتانیا) و صدای آمریکا به صراحت از دخالتهای دولت آمریکا در جریان اغتشاشات بعد از انتخابات پرده برداشت.
او در یکی از این گفتوگوها با تفسیر ناصحیح از نظام انتخابات پارلمانی ادعا کرد که اخیرا شنیدهام که حتی ممکن است در ایران ریاستجمهوری انتخابی نباشد! در عین حال از راهاندازی سفارتخانه مجازی آمریکا برای ایران سخن گفت و تاکید کرد که تحریمها علیه ایران به این خاطر است که روشنفکران و تحصیلکردههای بانفوذ در ایران دیر یا زود به فکر انجام اصلاحات و تغییرات در داخل ایران بیفتند؛ موضوعی که علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی اینگونه به آن پاسخ داد: اگر کلینتون منتظر جنبش داخل ایران است باید بداند که همین جنبشهای منطقه نتیجه انقلاب اسلامی ایران است چرا که انقلاب ایران انقلابی پرتحرک است و اگر آنها تصور میکنند با مشابهسازی میتوانند در ایران کاری صورت دهند، باید بدانند که دچار سوءتفاهم هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین درباره پیشنهاد راهاندازی یک سفارتخانه مجازی برای ایران از سوی آمریکا نیز گفته است: راهاندازی سفارتخانه مجازی آمریکا برای ایران نشانه ضیق سیاسی آمریکاست و اینگونه حرفها موجب وحدت ملی بیشتر ایرانیان میشود.دیروز سیدحسن فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به سخنان وزیر امور خارجه آمریکا در مورد ایران، کلینتون را به شنیدن صدای مردم آمریکا در والاستریت، دعوت کرد.وی که در جمع فرماندهان و مسئولان عالیرتبه نیروهای مسلح سخن میگفت، اظهار داشت: ابرسرمایهداری و سیاستمداران آمریکایی وابسته به آن کور و کرند و صدای مردم آمریکا در والاستریت را نمیشنوند؛ فریادی که جلوی چشم و بیخ گوش آنهاست و عالم را پر کرده است؛ آن وقت خانم کلینتون سخنگوی آنان میخواهد صدایی از ایران بشنود، اگر آنها کر و کور نبودند، صدا و نور ملت ایران راکه جهان را پر کرده است میدیدند و میشنیدند. وی در پایان افزود: ما حرفهای مردم آمریکا را دقیقا میشنویم و رنجوری آنها را میبینیم، وعده خدا در پیروزی آنها نزدیک است.
در کنار اینگونه تحرکات رسانهای از سوی کاخ سفید، برخی نظامیان آمریکا نیز روی به اقدامات سخت علیه ایران آوردهاند. فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه گزارش داد که شماری از نظامیان و کارشناسان نظامی آمریکا به دولت این کشور پیشنهاد کردهاند که ترور مسئولان و سران معینی از ایران بهخصوص در سپاه پاسداران را در دستورکار قرار بدهد.چندی پیش محمود احمدینژاد در واکنش به سناریوی ترور عادل الجبیر سفیر عربستان در واشنگتن توسط ایران گفته بود: فرهنگ ترور مختص آمریکا و بیفرهنگهاست نهملت ایران. جک کین رئیس سابق نیروی زمینی ارتش آمریکا در جلسه استماع کنگره در این خصوص گفت: چرا آنان [مسئولان ایرانی] را نمیکشیم؟
پایگاه خبری الجزیره قطر نیز با انتشار این خبر، اعلام کرد که پس از مطرح شدن اتهام آمریکا به سپاه پاسداران ایران برای ترور سفیر سعودی در آمریکا، فضای میان ایران و آمریکا شاهد تنشی شدید است؛ امری که ایران آن را بهشدت رد کرده است.از سوی دیگر، روئل مارک گرچت کارشناس سابق بخش خاورمیانه در سازمان جاسوسی آمریکا و عضو بنیاد «دفاع از دمکراسیها» با بیان اینکه سپاه ایران از همان منطقی که آمریکا براساس آن عمل میکند، استفاده نمیکند تاکید کرد که آنان [سپاه ایران] را نمیتوان مرعوب کرد مگر اینکه «یکی از آنان کشته شود».این مقام آمریکایی صراحتا به نام قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران اشاره و تصریح کرد که وی را باید دستگیر کرد یا کشت. بهنظر میرسد دولت آمریکا با اعتراف به نتیجه ندادن سناریوی ترور سفیر عربستان در این کشور روی به اقدامات سختگیرانه آورده است. این موضوع را پل پیلار در یادداشتی در پایگاه اطلاعرسانی نشنالاینترست مورد اذعان قرار داده و نوشته است: هرچند که این طرح باعث شد تا رویکرد سختگیرانهتری در آمریکا علیه ایران شکل گیرد اما در افکار عمومی ملت ایران فاقد اثر بود.وی اعتراف کرد که تبلیغات ضدایرانی مرتبط با ادعای آمریکا درخصوص طرح ایران برای ترور سفیر عربستان در آمریکا به عکس آنچه تصور میشد، به اتحاد ملی در ایران و روحیه ملیگرایی در این کشور دامن زده است.
سرکوب در آمریکا؛ مداخله در ایران
ازسوی دیگرسخنگوی دستگاه دیپلماسی در واکنش به اظهارات اخیر وزیر امورخارجه آمریکا به دولتمردان این کشور توصیه کرد که به جای اتهامزنی به دیگران، از روشهای سرکوبگرانه در داخل آمریکا و سیاستهای مداخلهجویانه در سایر کشورها پرهیز کنند. رامین مهمانپرست با بیاعتبار توصیف کردن اظهارات اخیر هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران، آن را ناشی از بیاطلاعی و ناآگاهی وی نسبت به کشورمان دانست. وی در ارتباط با ابراز امیدواری کلینتون برای گشودن یک سفارتخانه مجازی در تهران از طریق اینترنت گفت: بهنظر میرسد دولت آمریکا دچار یک سردرگمی عمیق در روابط بینالمللی بهخصوص با کشور قدرتمند و مستقلی همچون جمهوری اسلامی ایران شده است.
نظرات شما عزیزان:
|