با حمله ناپلئون بناپارت در اواخر قرن هیجدهم به مصر و تغییر معادله بین استعمار غرب با جهان اسلام بیداری اسلامی شکل گرفت. هر چند بیداری اسلامی در آنزمان دوام نیافت ولی امروزه پس از دو قرن دوباره و این بار در نوع دیگری از خیزش، خود را نشان میدهد.
صدای شیعه: خیزش مردمی در کشورهای عربی که در بیست و پنجم دیماه گذشته با خودسوزی «محمد بوعزیزی» تونسی آغاز شد و با سقوط «زین العابدین بن علی » در این کشور و مدت کوتاهی بعد سرنگونی حسنی مبارک در مصر شتاب گرفت، اینک به نقطه اوج رسیده و دامنه خود را به کشورهای اردن، بحرین، یمن، عربستان، تاحدودی عراق و جیبوتی گسترده است.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، خیزش مردمی و بیداری اسلامی در کشورهای خاورمیانه ادامه جریان تاریخی بیداری اسلامی در جهان عرب است.
دکتر موسی نجفی در این باره میگوید: با حمله ناپلئون بناپارت در اواخر قرن هیجدهم به مصر و تغییر معادله بین استعمار غرب با جهان اسلام بیداری اسلامی شکل گرفت. هر چند بیداری اسلامی در آنزمان دوام نیافت ولی امروزه پس از دو قرن دوباره و این بار در نوع دیگری از خیزش، خود را نشان میدهد.
وی ادامه میدهد: چند تغییری که دنیای عرب و جهان اسلام در موج اول تا موج چهارم بیداری اسلامی داشته است از این قرار است:
1- در دو قرن گذشته، امپراتور شبه اسلامی تحت لوای خلافت عثمانی، بر سرزمینهای گستردهای از جهان اسلام حاکمیت داشت. مصر، شمال آفریقا و کشورهای عربی در این محدوده قرار داشتند.
2- سلطه سیاسی و استعمار نظامی کشورهای اروپایی بعد از انقلاب فرانسه در شرق کم کم صورت آشکارتری به خود گرفت. دو قدرت بزرگ دنیای اسلام یکی صفویه در ایران، از بین رفت و دیگری (امپراتوری عثمانی) در ترکیه فعلی در حال انحطاط بود. از آن طرف اروپا با سلاح جدید یعنی علم و فلسفه سیاسی جدید ناشی از انقلاب فرانسه به پیشروی و فتح سنگر به سنگر در شرق مشغول شد.
3- در طول این دو قرن با محو نظریه خلافت، کشورهای عربی بخصوص مصر و شمال آفریقا و خاورمیانه عربی – اسلامی دو ایدئولوژی ظاهراً معارض سوسیالیستی و لیبرالیستی را در قالب نوعی «ناسیونالیسم» نسبتاً مقتدر و دیکتاتور مآب تجربه نمودهاند. امروز با «افول مدرنیسم» در غرب، فروپاشی مارکسیسم در شرق و امتحان و سلطه مرگبار این ایدئولوژی ها، صدای ترک خوردن آن «ایسم ها» بخوبی به گوش میرسد.
4- با وقوع انقلاب اسلامی ایران و اندیشه حضرت امام خمینی (ره ) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران – به قول بابی سعید در کتاب «هراس بنیادین» – نه فقط احیای خلافت منظور نیست بلکه این انقلاب پدیده ای است که در مقابل کمالیسم (کمال آتاتورک) قرار میگیرد و لذا این راه جدید، طلایه دار موج چهارم بیداری اسلامی شده است.
شهید مطهری در این خصوص گفتهاند: این اصلاح گری دنیای اسلامی در سایه مکتب تشیع نه به راه تجددخواهی افراطی و سکولاریزم و نه به نقطه مقابل آن (قشریگری و سلفیگری) میرود. این اعتدال (پیدایش راه سوم) و تکامل بیداری اسلامی در موج چهارم که نقطه ثقل آن از «خلافت» به «ولایت» منتقل شده ابعاد وسیعی دارد.
اکنون میتوان سرنخ و رگه های آن را در تمامی خیزشها و جنبشهایی که به نام بیداری اسلامی حرکت میکنند، دید.
چالش عمیق با تفکر غربگرایی
موج جدید بیداری اسلامی لایه های عمیق تر تفکر و تمدن غربی را نشانه میگیرد و در هر لایه و سطحی که در این خیزش ها وارد گردد، بخاطر ماهیت تمدنی و تکاملی و فرهنگی اش به همان میزان اثر میگذارد.
محمد خزاعی نماینده ایران در سازمان ملل متحد در این خصوص معتقد است: تحقیر ملتها برای دهههای متمادی، دور نگه داشتن مردم از آرمانها و ارزشهای اسلامی و فرهنگی خود، ارتباطات نامناسب رهبران آنها با قدرتهای استعماری بویژه امریکا، سیستم حکومتی غیر مردمی، مشکلات اقتصادی و فشارهای اجتماعی از مهمترین دلایلش رویش این انقلاب های مردمی در منطقه است.
وی با بیان اینکه هر زمان پنجره کوچکی برای تنفس باز شود، این موج برخی از کشورهای عربی منطقه را که دارای حکومتهای غیر مردمی هستند، تحت تأثیر خود قرار میدهد، تأکید کرد: آنچه امروز در کشورهای عربی مانند مصر، تونس، بحرین و یمن اتفاق میافتد بخشی از حرکتهای منطقهای است و این مسیر در آینده نیز ادامه خواهد یافت و در این میان برخی با اشراف به این امر تلاش میکنند تا این حرکت را متوقف یا مسیر آنرا منحرف کنند در حالیکه این موجود متوقف نخواهد شد.
البته به اعتقاد برخی کارشناسان با توجه به تأکید مقامهای غربی از جمله هیلاری کلینتون وزیر خارجه امریکا مبنی بر رعایت اصول دموکراسی و لزوم اجرای آن در کشورهای عربی مانند غرب، سران امریکا و اروپا امروز به این نتیجه رسیدهاند که برای جلوگیری از رشد برخی حرکتهای اسلامی که زمینههای عمیقی نیز در این جوامع و منطقه دارد، باید چند کشور قربانی تحولات سیاسی شده تا بقیه نیز خود در این مسیر گام بردارند و مردم کشورهای خود را از حداقل دموکراسی و حقوق سیاسی برخوردار کنند.
احمد کاظم زاده، تحلیلگر مسائل سیاسی خاورمیانه معتقد است: با آغاز خیزشهای مردمی در خاورمیانه، خیزشهای مردمی در کشورهای عربی که به شکل اعتراضات فراگیر مردمی و در واکنش به تصویب بستههای ریاضت اقتصادی نمایان شده بود، اوج گرفته است.
وی میافزاید: شکل گیری حکومتهای دموکراتیک در کشورهای عربی ساحل دریای مدیترانه هر چند در کوتاه مدت هزینههای اقتصادی و حتی اجتماعی و به شکل سرازیر شدن آوارگان به کشورهای اروپایی تحمیل کند اما در بلند مدت زمینه را برای تحقق اهداف راهبردی که از مدتها پیش نخبگان اروپا برای این منطقه تعریف کردهاند، فراهم میکند و با کمک به توسعه این مناطق، اروپا را از نگرانیهای ناشی از تأخیر در توسعه یافتگی کشورهای عربی واقع در سواحل دریای مدیترانه که میتواند به شکل مهاجرتهای بیرویه ظهور و بروز پیدا کند، نجات دهد.
تغییر توازن قوا به نفع ایران
دکتر نبیالله رشنو، پژوهشگر مسائل بین الملل در باره بیداری اسلامی و خیزش مردمی کشورهای عربی میگوید: در پی اوجگیری قیام عمومی و خیزش مردمی در کشور تونس که منجر به سرنگونی زودهنگام «زینالعابدین بنعلی» حاکم دیکتاتور آن کشور گردید، در یک فاصله زمانی حدوداً یک ماهه و دقیقاً همزمان با جشن سی و دومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، دیکتاتور حاکم بر مصر نیز سرنگون گردید و در پی موج گستردهای از قیامهای مردمی در حوزه عربی اسلامی، دیگر دیکتاتورها و حکام موروثی را فراگرفت که برخی از تحلیلگران امور بینالمللی و استراتژیستهای مسائل جهانی از آن با عنوان دومینوی سقوط دیکتاتورها یاد کردند که البته این نگرش مستلزم تبیین دقیقتر موضوع است.
وی در وبلاگ خود به این نکته اشاره دارد که موج بیداری اسلامی اساساً الگویی برگرفته از انقلاب اسلامی ایران بوده و در شرایط کنونی نیز سبب شکلگیری فرهنگ مقاومت برای مقابله با هرگونه سلطهطلبی بیگانگان در منطقه شده و خود پایانی شوقانگیز بر استبداد موروثی «حاکمیت آل» ها و دیکتاتوریهای خانوادگی بر سرزمینهای عربی اسلامی است.
این پژوهشگر مسائل بین الملل معتقد است: چشمانداز کنونی، حاکی از آن است که این انقلابهای مردمی سرآغاز تحولات و لرزشهای ژئوپلیتیکی گستردهای در فضای خاورمیانه و شمال آفریقا است که دگرگونیهای گستردهای را در صحنههای سیاست جهانی و مناسبات منطقهای و بینالمللی به همراه خواهد داشت. زیرا یکی از نتایج مطلوب این تحولات، تضعیف شدید رژیم اشغالگر قدس است. تحولات برخی کشورهای منطقه و بویژه بحرین، آزمایش خوبی برای محکزدن مسائل توازن قوا در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه است، زیرا دو بلوک قدرت در حال حاضر در آنجا صف آرایی میکنند.
دکتر کیوان برزگر عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی و معاون امور بین الملل مرکز مطالعات خاورمیانه در این باره معتقد است: در مقایسه با سایر نقاط جهان عرب، تحولات بحرین با شدت بیشتری ادامه یافت اما از نظر جابهجایی قدرت و ساختار سیاسی تغییر خاصی را در این کشورشاهد نیستیم زیرا نیروی خارجی به نام امریکا و غرب در پس آن حضور دارند تا توازن قوای فعلی و موجود در منطقه حفظ شود.
برزگر با بیان اینکه یکی از مسائل اصلی در بحران بحرین مهار جمهوری اسلامی ایران در منطقه است، گفت: ایران نگاه متفاوتی نسبت به مسائل منطقهای و جهانی از جمله امنیت انرژی، مبارزه با تروریسم و افراطگرایی، حضور بیگانگان و پیشرد برنامههای هستهای دارد. این نوع نگاه با منافع امریکا و غرب و متحدان منطقهایاش هماهنگ نیست. امریکایی ها همواره در منطقه خاورمیانه اولویت خود را به حفظ منافع ملی و امنیت خود دادهاند و سعی کردهاند تا به نوعی با نیروهای مخالف برخورد کنند تا تعامل. لذا این تفکر راهبردی در درون سیاستگذاران واشنگتن وجوددارد که ایران باید به هر نحو ممکن مهار شود. تفکر حفظ توازن قوا در ذهن استراتژیستهای امریکایی همواره وجود داشته و خواهد داشت. اکنون هم از نظر سیاستگذاران این کشور تغییر ساختار سیاسی و قدرت در بحرین توازن فعلی قوا را به نفع ایران و به ضرر کاخ سفید به هم می زند.
دکتر نجفی معتقد است که موج چهارم بیداری اسلامی چون تکامل یافته موج های اول و دوم و سوم است، لایههای عمیق تر تفکر و تمدن غربی را نشانه میگیرد و در هر لایه و سطحی که در این خیزش ها وارد گردد، بخاطر ماهیت تمدنی و تکاملی و فرهنگیاش به همان میزان اثر میگذارد.
*******************************************************
'وزیر خارجه ایران به لیبی می رود'
هدف سفر آقای صالحی به لیبی کمک به مردم این کشور اعلام شده است
ایران می گوید وزیر خارجه این کشور به زودی به لیبی سفر می کند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با اعلام این خبر گفته است که هدف از سفر علی اکبر صالحی به لیبی، کمک رسانی به مردم این کشور است.
در جریان درگیری ها در لیبی میان نیروهای دولتی و مخالفان، مقام های ارشد کشورهای آمریکا، فرانسه و بریتانیا از لیبی دیدار کرده بودند.
سفر وزیر خارجه ایران به لیبی، در صورت تحقق، یکی از نخستین دیدار های یک مقام خارجی پس از مرگ معمر قذافی رهبر پیشین لیبی و تسلط کامل نیروهای شورای حکومت انتقالی بر این کشور است.
از اوایل زمستان سال گذشته خورشیدی در پی آغاز اعتراضات مردمی در تونس، دامنه این اعتراض ها به دیگر کشورهای خاورمیانه از جمله مصر، سوریه، یمن و بحرین گسترش یافت.
از میان این کشورها، روسای جمهور تونس و مصر از قدرت کناره گیری کردند و معمر قذافی رهبر لیبی هم پس از هفته ها جنگ و گریز، به دست مخالفان مسلح خود کشته شد.
بر اساس گفته مقام های ایرانی، لیبی اولین مقصد وزیر امور خارجه ایران از میان کشورهایی خواهد بود که نظام سیاسی آن در ماه های اخیر دچار تحولات اساسی شده است.
دیدار معمر قذافی و محمود احمدی نژاد در سال های نخست ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل انجام شد
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران می گوید کشورش آمادگی صد در صدی برای توسعه روابط با تونس دارد و به محض این که تونس آمادگی داشته باشد برای ملاقات های رسمی اقدام خواهد کرد.
پس از سقوط حکومت حسنی مبارک در مصر، آقای صالحی برای سفر به این کشور ابراز آمادگی کرده بوده اما دیدار او از این کشور هنوز انجام نشده است.
حمایت ایران از مخالفان قذافی
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی همزمان با شدت گرفتن اعتراضات و رودرویی مخالفان معمر قذافی با اعضای حکومت و هواداران او که به خروج آقای قذافی از طرابلس پایتخت لیبی انجامید، با صدور بیانیه ای رسمی، از موفقیت مخالفان در لیبی، حمایت کرده بود.
در این بیانیه آمده بود: "جمهوری اسلامی ایران تحولات لیبی را که در پی ایستادگی مردم مسلمان این کشور طی ماههای اخیر نماد دیگری از حرکت مردمی در منطقه را به نمایش گذاشت، به مردم مسلمان این کشور تبریک می گوید."
گرچه تا قبل از انقلاب سال ۱۹۷۹ در ایران، معمر قذافی از منتقدان حکومت سلطنتی در ایران بود، اما رابطه لیبی با جمهوری اسلامی نیز ظاهرا به دلیل تردیدهایی که مقام ایران نسبت به دست داشتن رهبر لیبی در ماجرا ناپدید شدن موسی صدر، روحانی شیعه دارند، عادی نبوده است.
از سرنوشت موسی صدر روحانی شیعه که گفته می شود بیش از سه دهه پیش در جریان سفر به لیبی ناپدید شد، اطلاع دقیقی در دست نیست
موسی صدر در سال ۱۹۷۸ ظاهرا در سفری که به دعوت معمر قذافی به لیبی کرد، ناپدید شد و طرفدارانش، دولت لیبی را مسئول ناپدید شدن و حتی قتل او می دانند هر چند مقامات لیبیایی همواره دست داشتن در این ماجرا را تکذیب کرده اند.
با این همه روابط سیاسی جمهوری اسلامی ایران و لیبی تا آخرین روزهای با ثبات حکومت معمر قذافی ادامه داشت و سفرای دو کشور در تهران و طرابلس در محل ماموریت خود حاضر بودند.
با ورود نیروهای مخالف قذافی به طرابلس، شبکه تلویزیونی المنار، متعلق به گروه حزب الله لبنان، گزارش داد که خانواده موسی صدر از رهبران جدید لیبی خواسته اند به موضوع ناپدید شدن او توجه ویژه داشته باشند.
ایرانی های پیگیر سرنوشت موسی صدر
در همین حال ، سخنگوی گروه پیگیری کننده سرنوشت امام موسی صدر در مجلس ایران گفته است که این گروه در نظر دارد برای تحقیق میدانی در این مورد عازم لیبی شود و در انتظار تعیین تاریخ سفر از سوی مقامات لیبیایی است.
سخنگوی این کمیته گفته است که تا قبل از کشته شدن معمر قذافی، مقام های جمهوری اسلامی به دلایل امنیتی مایل به سفر این هیات به لیبی نبودند اما در حال حاضر، شرایط برای انجام ماموریت هیات فراهم شده است.
دیدار آیت الله خامنه ای در زمان ریاست جمهوری اش با معمر قذافی در طرابلس پایتخت لیبی.
معمر قذافی در روزهای اول پس از وقوع انقلاب اسلامی قصد سفر به ایران را داشت که ظاهرا با مخالفت آیت الله روح الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی این سفر انجام نشد.
در پی مخالفت ها با سفر آقای قذافی به تهران، او عبدالله جلود، نخست وزیر این کشور را راهی تهران کرد که با آیت الله خمینی در مدرسه علوی تهران که اقامتگاه موقت او بود، دیدار کرد.
آیت الله علی خامنه ای رهبر کنونی ایران نیز در زمان ریاست جمهوری اش سفری به لیبی داشت و با معمر قذافی رهبر پیشین این کشور دیدار کرده بود.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور اسبق ایران اگرچه در زمان ریاست جمهوری خود به لیبی نرفت اما در در دوره ریاستش بر مجلس و فرماندهی جنگ با عراق به این کشور سفر کرده بود.
محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران که نسبت خانوادگی با موسی صدر روحانی ناپدید شده در لیبی دارد، هرگز به لیبی سفر نکرد.
محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کنونی ایران در اوایل دوره ریاست جمهوری خود و در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با معمر قذافی دیدار کرد اما دعوت او از آقای قذافی برای سفر رسمی به تهران هرگز عملی نشد.
******************************************************
«محمدعلی مهتدی» کارشناس مسائل خاورمیانه در نشست خبری بررسی آخرین وضعیت امام موسی صدر، با اشاره به وجود شواهد فراوان مبنی بر زنده بودن وی گفت: در دیداری که چند سال پیش با آیتالله بهجت داشتم، از وی در خصوص سرنوشت امام صدر سؤال کردم که وی پاسخ داد، او زنده است.
وی افزود: آیتالله بهجت تأکید کرد که حوادثی در آینده رخ میدهد که امام موسی صدر بازخواهد گشت و یادآور شد که وی ذخیره الهی است و خداوند خواسته که زمانی بازگردد و نقش مهمی را در منطقه ایفا کند.
*******************************************************
![[تصویر: fjj392b1yzwdd69pk8a.gif]](http://www.pic.tooptarinha.com/images/fjj392b1yzwdd69pk8a.gif)
مرگ بر آمریکای جنایتکار و آل خلیفه و آل سعود و آل مروان و عبدالله صالح و نامبارک مرگ بر اسرائیل غاصب و انگلیس جبار و کل ابرقدرت های پرورش دهنده ، سازنده و صادر کننده تروریست و تروریسم به کشورهای مظلوم و ستم دیده منطقه خاورمیانه و جهان پهناور هستی . درود بر کشورهایی از جهان که خود را پاک و آری از جنگ و صلاح های هسته ای و تروریست و تروریسم کرده اند ، زنده باد یاد و خاطره تمامی شهدای اسلام از صدر تا کنون و تا آینده جهان ، پاینده باد اسلام و مسلمین جهان ، پیروز باد انقلاب اسلامی خاورمیانه ، برقرار باد پرچم حضرت مهدی صاحب الزمان ( عج ) بر فراز قله عدل و عدالت و امامت و رهبری و هدایت بشری ، پیروز و موفق و سربلند باد نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به رهبریت حضرت آیت اله العظمی خامنه ای دامت ظله عالی ، در سطح جهان و جهانیان در ابعاد و عرصه های وسیع جهاد اقتصادی ، فرهنگی و فیزیکی و هسته ای و نانو تکنولوژی و پزشکی و موشکی و دفاعی و پدافند عامل و غیر عامل در بازدارندگی و ............... انشاالله ....
من الله توفیق
مدیریت سایت ایثار و مقاومت عبدالصمد قرائتی (Privacy policy)آمادگی دریافت
(هر گونه پیشنهاد ، انتقاد ، راهنمایی....از طریق صندوق صوتی 00989350001400
دیتا مسیج سنتر را دارد) esarm.iran.ir
من ا...توفیق
ان تنصرالله ینصرکم ویثبت اقدامکم
من الله توفیق مدیریت سایت ایثار و مقاومت (عبدالصمد قرائتی privacy policy)
esarm.twitter.ir
http:// www.gheraati.abdolsamad@iran.ir( privacy policy)
آدرس اصلي سايت ايثار و مقاومت عبدالصمد قرائتي( privacy policy) در ياهو
http://www.us.m.yahoo.com/w/global/main?.intl=us&.lang=en
http://www.gheraati.abdolsamad @ iran.ir
sites© google :privacy policy gheraati.abdolsamad@ iran.ir



www.gheraati.abdolsamade@iran.ir Modiriat site khabai isar va moghavemat
www.gheraati.abdolsamade@iran.ir Modiriat site khabari isaar va etlaa resani moghavemat
POST:ILKTORONKIRAN:gheraati.abdoLsamad@iran.ir مدیریت سایت ایثار و مقاومت و پایگاه خبری واطلاع رسانی مردمی کد پایگاه:8910
http://www.mywot.com/enssorecard/isaar.ir/feed
http://www.d2c.infogin.com/en-gb/lnk00/=esarm.blogfa.com
http://www.Privacy.microsoft.com/library/toolbar/3.0/search.aspx&ei=2 YAHOO:http://www.esarm.mail.google.com/supportin
http://www.mail.google.com/mail/help/intl/en/mobile.html
http://www.google.com/a/help/intl/en/security/terms/new_privacy.html
http://m.google.com/static/en/privacy.html
gheraati.abdolsamad@gmail.com
adbdolsamad.gheraati@iGoogle.com
Email:www.adbdolsamad.gheraati_1966@yahoo.com
www.abdolsamad.ghreaati@Gameloft.com
http://www.support.microsoft.com/kb/318380/
MSN:Mobile:http:www.ent.mobile.msn.com/en-us/
post:ILktoronk:interneti:[privacyreQuest@postini.com]
postin:support:portaL:http://www.president.ir/Fa/?ArtID=26889
sandoghsoti:daryaft:PAYAM:00989350001400/
Post:ilktoronkiran:gheraati.adolsamad@iran.ir# http://www.samandehi.ir/help/menunews.html#.http://www.samandehi.irmainuMenu.htm